Новият треньор на ЦСКА 1948: Стойчо Младенов ми е помагал много, но от днес нататък моето име ще говори


Новият треньор на ЦСКА 1948: Стойчо Младенов ми е помагал много, но от днес нататък моето име ще говори
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1726 0

Новият старши треньор на ЦСКА 1948 - Тодор Янчев, говори пред медиите преди първата тренировка на тима за 2023 година. Припомняме, че той наследи на поста Любослав Пенев, а "червените" зимуват на 3-то място в Първа лига с актив от 36 точки - осем по-малко от лидера ЦСКА.

"Аз лични цели си поставям, защото съм научен да бъда максималист, през кариерата ми винаги съм се стремял към първото място, същевременно и в щабовете, в които съм бил - надявам се да подготвим добре отбора и да преследваме тези цели", заяви в началото той, цитиран от "BGNES".

"Започваме с 16 човека, днес до края на деня пристигат голяма част от чужденците. Имаме закъснение с визата на детето на Умарбаев, до ден-два целият отбор ще е комплектован. Водят се преговори с 2-3 състезатели, до края на деня и утре най-късно ще стане ясно. Моето желание беше по-голямата част от играчите през есента да се запазят в състава - някои играха повече, други по-малко, сега ще имат възможност да се докажат. Може би от 2-3 нови играчи имаме нужда, с които се водят преговори".

Тодор Янчев бе категоричен, че спортно-техническите решения в отбора ще ги взима той, а не Стойчо Младенов: "Да, доволен съм, след като предприех тази крачка, мисля, че съм готов за това. Дълго време съм се готвил да бъда старши треньор. Всеки може да говори каквото си иска, чисто спортно-техническата част ще я водя аз. Стойчо Младенов ми е помагал много, но от днес нататък моето име ще говори. Естествено, Стойчо Младенов е голяма фигура и специалист в треньорството, но най-важното е, че самите решения ще ги взимам аз. Ще бъда главният човек, който ще бъде отговорен за спортно-техническата част".

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Относно това дали се притеснява как ще бъде посрещнат начело на ЦСКА 1948, Янчев сподели: "Всеки има право да взима дадени решения на база своята гледна точка. Аз каквото съм могъл, съм го направил до тоя момент, имам нова страница в моя живот. Взел съм нужните лицензи, завършил съм магистратура, целта ми беше да тръгна по този път".

"Към момента, аз и ръководството сме запознати изцяло с всеки един човек, с когото се водят преговори. Аз не отговарям и не се занимавам с финансови параметри. Моята работа не е да определям заплата или финансови условия. Съгласували сме трансферите, да, всичко е обсъдено, на кои постове имаме нужда от нови играчи. Надявам се да затвърдим добрите резултати от есента. Не съм се виждал и не съм разговарял с Любослав Пенев", завърши новият наставник на "армейците".

*ЦСКА 1948 ще проведе подготвителен лагер в Белек (Турция) от 11 януари до 1 февруари. По време на него ще изиграят 5 приятелски мача. Ето и датите на контролните срещи:

14 януари ЦСКА 1948 - Ханза Росток

19 януари ЦСКА 1948 - Партизан

25 януари ЦСКА 1948 - Чукарички

28 януари ЦСКА 1948 - Аксу

31 януари ЦСКА 1948 - Шкендия

*Още новини за български футбол ще откриете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички