Официално: Българският шампионат ще се доиграе


Официално: Българският шампионат ще се доиграе

2663 0

Сезон 2019/20 в Ефбет лига ще бъде доигран. Това стана ясно преди минути на среща в БФС между футболния съюз, ПФЛ, АФЛ, притежателите на телевизионните права и представители на родните клубове.

Българският шампионат няма да бъде прекратяван. Срещите от първенството най-вероятно ще се доиграят между 1-ви и 15-ти май. Това решение е към днешна дата и нещата могат да се променят, в зависимост от ситуацията в страната с разпространението на коронавируса. А ето и официалното изявление на ръководството на БФС:

Ръководството на Българския футболен съюз организира работна среща с участието на представители на Професионалната футболна лига, Аматьорската футболна лига и Асоциацията на българските футболисти. Всички заинтересовани страни, участвали в дискусията, се обединиха около тезата, че трябва да се работи в посока нормалното завършване на първенствата на всички нива в българския футбол. За тази цел БФС е разработил няколко варианта на календар до края на сезона, които бяха представени пред ПФЛ, а тя от своя страна ще комуникира с професионалните ни клубове своевременно. Експертната работна група е в постоянен контакт с представителите на държавните органи и с Националния оперативен щаб, като всички решения и последващи действия, касаещи професионалния и аматьорския футбол в България, ще бъдат съобразени със срока на обявеното извънредно положение на територията на страната, както и с препоръките на УЕФА.

Ръководството на Българския футболен съюз напълно разбира притесненията на клубовете от създалата се ситуация, но категорично заявява, че нормалното завършване на първенствата е изцяло в полза на българския футбол.Предвид форсмажорните обстоятелства и с цел облекчаване работата на клубовете, БФС удължава крайния срок за лицензиране за сезон 2020/21.Още веднъж отправяме апел към всички футболни хора за спазване на препоръките на Националния оперативен щаб с цел ограничаване на епидемията от COVID-19 и се надяваме скоро футболният живот в страната да бъде подновен.

Голяма част от представителите на футболните клубове не можаха да присъстват на срещата, заради извънредното положение в София. Те участваха в срещата чрез конферентна връзка.

А ето кои отбори подкрепиха идеята за доиграване на първенството.

 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Други


AS: Джорджина изложи Роналдо на риск, за да пазарува дрехи

Половинката на Кристиано Роналдо Джорджина Родригес си навлече критики в социалните мрежи, след като застраши...

Реклама
Реклама