МВР уволни 4-ма служители, превишили правата си на протеста срещу БФС


МВР уволни 4-ма служители, превишили правата си на протеста срещу БФС
Снимка: БГНЕС

740 0

Четирима служители на МВР са уволнени заради погрома по време на протеста срещу БФС на 16 ноември. Това заяви пред БНТ вътрешният министър Калин Стоянов.

"В резултат на бързите действия, които предприехме по отношение на полицейските служители и събитията от онази вечер, ние имахме образувани 4 дисциплинарни производства.

Тук има прецедент в системата на МВР, където за около 20 дни приключи проверката по тези дисциплинарни производства и към момента имаме уволнени четирима служители на МВР.

Успоредно с това, със заповед на директора на СДВР се извършват дисциплинарни проверки на деветима полицейски служители за извършени 10 нарушения на служебната дисциплина.

Подчертавам, че има огромна вероятност част от тези дисциплинарни проверки да прераснат в дисциплинарни производства, където се предвиждат най-тежките наказания, а именно уволнение", посочи Стоянов.

Той обясни, че в четирите дисциплинарни производства, които са приключили с уволнения, има констатирана неправомерна употреба на физическа сила спрямо граждани, без това да е било необходимо. За разследването са използвани видеонаблюдения и свидетелски показания на граждани и полицейски служители.

"Ще бъда безкомпромисен по отношение на служителите, които си позволяват да превишат своите права, и същевременно искам да благодаря на всички служители, които съвестно изпълняват своите задължения", заяви вътрешният министър. Още новини за протеста срещу БФС и последиците от него четете в Sportlive.bg. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички