Жеферсон посочи с какво му е помогнал ЦСКА и голямата разлика с Бразилия


Жеферсон посочи с какво му е помогнал ЦСКА и голямата разлика с Бразилия
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

1081 0

Бразилският футболист на ЦСКА Жеферсон Телес даде интересно интервю пред бразилския Mercadodofutebol, като говори и за престоя си в ЦСКА. Освен това той посочи и каква е голямата разлика между България и Бразилия.

"ЦСКА беше най-големият клуб в страната в продължение на много години. Имал е трудни периоди по финансови причини и дори е играл в по-долна дивизия. Когато пристигнах идеята в ЦСКА бе отборът да влезе в борбата за титлата и да се върне на върха в България. Така и направихме. Най-малкото успяхме да се класираме в групите на Лига Европа", заяви Жеферсон.

"В България се разчита повече на физиката. Трябва да поддържате темпото през целия мач. Това е качествен, състезателен футбол с много добри играчи, които идват от Европа, Африка и Южна Америка. Студът също е голяма разлика. Няма сравнение с Бразилия.

Това е клуб, който отвори вратите си и ме прие много добре. Феновете бяха гостоприемни и топли, както и съотборниците ми. Титуляр съм, а дори вкарах и голове. Новото, което се случи тук е, че играя и като полузащитник. Това не съм го правил в Бразилия никога. Имам възможност да развия уменията си не само на позицията ляв бек".

А има ли казармена дисциплина в ЦСКА? Ето как Акрапович отговори.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички