Имало е предложение да се отложи и изборът за национален селекционер


Имало е предложение да се отложи и изборът за национален селекционер
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1122 0

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев разкри, че е имало предложение изборът за селекционер на националния отбор да бъде отложено с 2-3 седмици, но в крайна сметка Ясен Петров е бил избран единодушно от всички.

"Всички застанаха зад кандидатурата му. Преди това имаше дискусии. Имаше предложение да се отложи избора. Предвид това, че всички отбори започнаха подготовка вече, трябва да се види кои играчи в каква форма ще са.

Водиха се разговори с 6-7 треньори. От тях трима се съгласиха на условията. Не е тайна кои са. Ясен Петров, Георги Дерменджиев и Георги Донков. След задълбочена дискусия се обединихме върху кандидатурата на Петров. Търсим треньор, който да даде път на младите, с иновативно мислете, да даде искрица в националния отбор. Поставили сме като задача - подмладяване на отбора", заяви Фурнаджиев пред БНТ.

"Една година е малко. Но толкова договора. Една плюс една година му е договора. Не искаме новото ръководство, което ще дойде, да има възможността да направи промени, ако има други виждания. Но ако има резултати никой няма да иска да го сменя и ще му бъде предложен нов договор. Въпросът е да има игра и добро представяне", заяви още той.

"Никога не сме се бъркане в състава на националния селекционер. Всеки треньор е имал правото да си избира състава и да взима сам решения. Доста имена минаха. Не съм чул някой да е казал, че е имало натиск кой да бъде повикан в националния отбор. С доста треньори се разделихме не по взаимно съгласие. Имаше и доста скандали. Ако е имало нещо, някой от тях щеше да каже "абе бъркаха ми се в състава", заяви още Фурнаджиев.

"Към момента е невъзможно да има Конгрес, заради пандемията. Ако един Конгрес се проведе лятото, той ще е Извънреден Конгрес. Има различни мнения. Моето лично мнение, че няма смисъл да избираме ръководство за 6 месеца. По-разумно е да се изчака януари догодина. Едно ръководство избрано за 6 месеца е несериозно", добави той.

А какви цели определи Ясен Петров пред националния отбор - вижте в този материал.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички