Планът на БФС (и УЕФА) пред провал: България - Унгария в София пред фенове?


Планът на БФС (и УЕФА) пред провал: България - Унгария в София пред фенове?
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

3625 0

Въпреки че УЕФА и БФС решиха срещата на националния отбор по футбол на България срещу Унгария да бъде изместена и да няма привърженици, тази вече реализирана идея може да бъде анулирана.

Както е известно, срещата бе изместена от Националния стадион "Васил Левски" на "Христо Ботев" в Пловдив, и то пред празни трибуни. Въпреки че стадионът на Ботев Пловдив не отговаря на изискванията на УЕФА за мач от такава категория.

Специалистът по спортно право Георги Градев обаче пусна жалба и настоява КАС да отмени решенията на УЕФА. Оказва се, че Спортният арбитражен съд в Лозана е склонен да разгледа въпросната жалба.

Поради този факт съдът в Лозана вече е дал срок на УЕФА, БФС и Унгария да изпратят становища по случая. Срокът е до 9 ноември 16:00 часа, тъй като всичко трябва да се случи по бързата процедура заради факта, че срещата е след малко над седмица, информират колегите от "Спортал".

Изданието посочва още, че е силно вероятно КАС да излезе с бързо решение в началото на следващата седмица, като много зависи и от унгарците. От Унгария вече се оплакаха от решението на УЕФА и БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички