"Футболът страда - БФС изнудва": И треньорът на Унгария нападна централата ни


"Футболът страда - БФС изнудва": И треньорът на Унгария нападна централата ни
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2633 0

В Унгария продължава да се дискутира решението на УЕФА и БФС срещата с България да бъде изместена от София в Пловдив и без привърженици. Поредният коментирал това стана старши треньорът на унгарците Марко Роси.

Той призна, че разочарованието от това решение е огромно. Освен това определи случилото се като изнудване от страна на Българския футболен съюз, на което европейската централа е поддала.

И треньорът на Унгария Марко Роси с критики към БФС и УЕФА

"Това поражда огромна горчивина у мен. Тъжен съм, че УЕФА прие това изнудване от Българския футболен съюз, това не трябваше да бъде позволявано. Футболът не бива да бъде заплашван от насилия, за мен това е огромно разочарование" - видя изказването на Роси SportLive.bg след проучване.

Освен това Роси говори и за самия мач с "лъвовете". Той коментира назначението на новия селекционер Илиан Илиев, като е уверен, че това ще направи голяма разлика във въпросния двубой, който ще се състои на 16 ноември.

Марко Роси е сигурен, че България ще играе като Черно море

"Сигурен съм, че характерът на Илиев ще направи голяма разлика, виждали сме тактиките, които използва в клубния си отбор. Очакваме националният отбор да играе с тактиките, с които играе и клубният му тим" - започна специалистът.

Той подчерта, че е много важно Унгария да вземе точките срещу България, за да се класира за Европейското първенство през 2024 година. Вярва и че успехът е напълно по силите на неговите футболисти.

"В мача срещу България трябва да вземем точките и трябва да се класираме за Европейското. Победа срещу България е напълно по нашите сили. Приемам, че можем да загубим, ако съперникът играе по-добре, но не мога да приема, ако се случи след лоша нагласа от нас. Искаме да спечелим, но това налага 100% подготовка.

Срещу Литва направихме много непредизвикани грешки, тези грешки бяха заради лошо поведение на терена по време на мача. Не може да бъде така отново. Когато носиш националните цветове, трябва да печелиш всеки мач" - заяви още Роси.

Междувременно се оказа, че планът на БФС (и УЕФА) е пред провал и България - Унгария може да се състои в София пред фенове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички