Още преди 2 седмици: БФС поискал съдействие от полицията заради притеснение от протести


Още преди 2 седмици: БФС поискал съдействие от полицията заради притеснение от протести
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3185 0

От столичната дирекция на Вътрешните работи публикуваха официална позиция около преместването на мача между България и Унгария от София за Пловдив.

Срещата трябва да се проведе на 16-и ноември пред закрити врата, според решението на Българския футболен съюз и УЕФА. Позицията на СДВР гласи, че от футболната централа са поискали среща заради опасения от протести. От полицията са категорични, че "от публично достъпните електронни медии е придобита информация за организиране на няколко протестни мероприятия". Решението обаче е изцяло на БФС и УЕФА.

Ето становището на СДВР без редакторска намеса:

"На 24.10.2023 г. в сградата на Български футболен съюз е проведена работна среща с представители на СДВР и ГДНП, инициирана от БФС. От страна на домакина на срещата са били изказани опасения, за провеждане на протестни мероприятия на 16.11.2023 г., по време на футболната среща между на отборите България и Унгария, с участие на футболни фенове на различни футболни клубове. По време на среща представители на БФС са пожелали да бъде проверена достоверността на информацията, за което да бъдат уведомени.

В края месец октомври от СДВР е изпратен отговор до БФС, че от публично достъпните електронни медии е придобита информация за организиране на няколко протестни мероприятия по време на въпросната футболна среща, като е възможно и нарушение на обществения ред преди, по време и след приключването. Промените и последващата кореспонденция са единствено в компетентността на футболните централи на България, Унгария и УЕФА за окончателно решение".

А в Сърбия се учудиха на искането на БФС, като обявиха, че са виждали всичко във футбола, но не и това.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички