Николай Златев: Тръпката е голяма, крайно мотивирани сме да бием Спартак Варна


Николай Златев: Тръпката е голяма, крайно мотивирани сме да бием Спартак Варна
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1225 0

Един от най-обещаващите таланти на Черно море - Николай Златев, разкри за емоцията и адреналина преди дербито на Варна срещу вечния съперник Спартак. Двата отбора излизат един срещу друг за пръв път от 2009 г. насам в събота (22.10) от 15:15 ч.

17-годишният нападател изрази готовност да се включи в битката, за да помогне на своя отбор. Пред "dsport и Дарик радио" той заяви, че няма напрежение в състава на "моряците", но за сметка на това има безкрайна мотивация.

"Готов съм. Това е дългоочакван мач. Тръпката е голяма. Готов съм да покажа най-доброто от себе си в този мач", категоричен беше Златев, разкривайки важността на двубоя.

"Със сигурност мачът е по-специален. От много години е нямало такова дерби при мъжете. На мен и съотборниците ми се пада честта да участваме в такъв мач след толкова много време. Напрежение няма, но всички сме много мотивирани да спечелим това дерби", допълни още той.

Перспективният нападател сподели кои според него са силните страни на двата отбора. Според него, в основата на доброто представяне на Черно море се корени качеството, работата в екип и спокойствието при разиграване. В Спартак той отличи положителна промяна, забелязваща се с всеки изминал мач.

Златев разкри и какво очаква в двубоя срещу левия халф бек на "соколите" Виктор Митов, както и дали чувства своя отбор като абсолютен фаворит в дербито.

"Не се познаваме. със сигурност на терена ще се запознаем. За здрави единоборства и битка, това е ясно. Такива ще има не само между нас двамата, но и навсякъде по терена. Със сигурност това са очакванията на повечето хора - ние да влезем в мача като фаворити. Но всички в отбора осъзнаваме, че ни очаква изключително тежка битка, тежък мач. Класирането и точките нямат никакво значение в такова дерби. Пределно мотивирани сме да вземем трите точки", завърши Николай Златев.

Ето какво каза преди срещата и треньорът на "моряците" Илиан Илиев

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички