"Ще стане пълна грозотия" - треньорът на Черно море се надява съдията да не развали дербито със Спартак Варна


"Ще стане пълна грозотия" - треньорът на Черно море се надява съдията да не развали дербито със Спартак Варна
Снимка: Ivaylo Borisov / LAP.bg

1403 0

Идната събота (22 октомври) Черно море гостува на Спартак в дербито на Варна, което е част от 15-ия кръг на Първа лига за сезон 2022/23.

Битката за морската столица на България се завръща след 13-годишна пауза, а треньорът на "моряците" - Илиан Илиев, заяви, че отборът му трябва да е готов да бързите контраатаки на "соколите":

"Такива мачове са много коварни, особено както ние заемаме водеща позиция в тази ситуация, единствено може да сме губещи от този мач. Много е важно да сме спокойни, но мач 90 минути не се играе само с желание и еуфория. Играе се и футбол. Трябва да се мисли на терена, тъй като Спартак в последните мачове показва, че е доста организиран в защита, насища последната третина и прави бързи контраатаки. Ние трябва да сме подготвени за това", каза Илиев на пресконференцията си, цитиран от "БТА".

Наставникът на Черно море се надява и реферът (все още се чака решението на СК към БФС, за да се разбере кой ще бъде той) да е "на нивото на мача" и да не свири "всяко пипане": "Надявам се съдията да е на нивото на мача, да усеща симулации, провокации и т.н., тъй като ако е някой от нашите съдии, които свирят всяко пипане, знаем, че ще стане пълна грозотия - само ще се търкалят".

*Черно море е на 6-то място в таблицата с актив от 24 точки. Спартак Варна е на последната 16-а позиция със сбор от едва 5 пункта. Последното дерби на Варна се състоя на 23 май 2009 г. и завърши 1:0 за "моряците". Ето и мнението на Тодор Киселичков преди дербито на Варна (последвайте линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички