Никола Спасов: Нямаше значение дали ще бием днес, няма да има и във Варна


Никола Спасов: Нямаше значение дали ще бием днес, няма да има и във Варна

1339 0

Треньорът на Царско село Никола Спасов показа широка усмивка след победата на тима му над ЦСКА днес. Дебютантът в Първа лига се наложи с 2:1 над "червените", като това е първата му победа над български топотбор.

"И аз не очаквах така добре да изглеждаме днес. Вкарах спокойствие преди мача, а отборът изигра срещата, както трябваше – спокойно, със самочувствие и без страх от противника. Футболистите знаеха, че ЦСКА не е непобедим и това повлия на спокойствието от играта. Винаги ми е било важно играчите да си вярват, тъй като ЦСКА е достатъчен мотиватор, отбор с традиции и добри изпълнители, така че, никак не беше лесно. Голът, който вкарахме в началото, даде самочувствие", коментира Спасов пред "Диема спорт".

"За мен беше неясно как ще издържи Хулио в защита, не съм наясно със състоянието му. Решителна намеса в края на мача, приятно изненадан съм от него. Нямаме равностойни смени, особено в защита. Доста бях притеснен преди мача. Заради кадровите проблеми се притеснявам и за следващия мач, докато се приготвят адекватно новите футболисти", посочи той.

В следващия кръг Царско село играе срещу Черно море и треньорът заяви, че дали тогава ще спечелят трите точки е без значение. Той разтълкува грешно правилата на Първа лига, заявявайки, че преди разделянето на първа шестица и две групи по 4 отбора точките се нулирали. "Няма значение дали ще спечелим трите точки в следващия кръг, както нямаше и днес. Първенството е в такава фаза, че не знаеш дали са важни победите. В един момент точките се заличават, почваме плейофни мачове. Не е фатален мачът във Варна, но ми се иска да се представим добре".

"С днешната победа ще си повдигнат момчетата самочувствието, само да не преминат в другата граница и да се получи отпускане. Винаги е приятно да победиш гранд като ЦСКА, а още по-хубаво е, когато побеждаваш с добра игра", завърши Спасов. А какво каза колегата му от ЦСКА - Милош Крушчич, вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички