Серията на ЦСКА без допуснат гол: Превръщат ли се "червените" в копие на Катеначото?


Серията на ЦСКА без допуснат гол: Превръщат ли се "червените" в копие на Катеначото?
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

6069 0

Десет мача без допуснат гол. Или по-точно - от 20 октомври миналата година. Това сочи статистиката за ЦСКА. Направо си е за образец като за всяка книга за катеначото и неговите представители през годините. 

Нулите отпред и отзад вървят почти заедно

И в същото време нулите при ЦСКА често са две. Защото и отпред допреди мача с Ботев Пловдив дълго време беше същото - нула. Цялата подготовка в Испания "червените" изкараха, без да отбележат попадение в контролите, а там и допускаха много. В дебютния пролетен мач за първенство с Левски пак не можаха да отбележат и всъщност това беше главната причина да не спечелят дербито. Защото бяха малко по-добрият отбор.

Най-после в мача срещу Ботев Пд този уикенд ЦСКА се отпуши. Но отново много трудно и с куп пропиляни положения в срещата. Даже едно от тях на Белтраме кандидатства и за пропуска на сезона. Италианецът все пак вкара скъпоценния гол.

Останалите обаче със сигурност имат психологески проблем пред вратата на съперника. И Евандро вече прави сериозна отрицателна статистика в офанзивен план. При него нещата като че ли се повтарят като тези с Мауридес. Първоночално избухване, последвано от много дълъг спад. В играта футбол подобни аномалии се обесняват по един начин - липса на досттатъчно класа.

Същото се отнася и за Али Коу - нещо, което сме отбелязвали много пъти. Той е активен в играта, прави асистенции, бори се. Но е неуверен пред гола. Трябва да бъде и повече егоист в наказателното поле. Така правят големите, но може би и той не е сред тях.

Ще има ли нова загуба на точки

Проблемите в атака на ЦСКА са рисков фактор за бъдеща загуба на нови точки в първенството. Въпреки че треньорът Милош Крушчич отбелязва : "Ще играем все по-добре!" При разлика от 9 точки от лидера в класирането Лудогорец и споменатите трудности, наивно е да се смята, че това изоставане ще бъде стопено. Нещо повече - на "червените" тепърва предстои люта битка с Левски и Локомотив Пд за места в евротурнирите. В това отношение важен става и турнирът за Купата на България.

Крушчич има достатъчно подходящи играчи в тима си, за да превръща постепенно ЦСКА в "италиански" отбор. Силен вратар, Бикел, Антов, Малинов. Въпросът обаче е какво ще прави с нападението. "Ние къде сме се запушили, та да се отпушваме?", коментира ядосано наставникът по адрес на головата суша на отбора.

В исторически план ЦСКА /както и Левски/ винаги е изповядвал офанзивна футболна философия. В последните сезони обаче попада на треньори, които не мислят същото. Ел Маестро, Петрович, Крушчич. От това страда и самото качество и привлекателност на играта на отбора. А такива неща не се харлесват особено на публиката и тя често си остава в къщи.

АВТОР: Владислав КОЛЕВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички