Младенов: Най-добрият играч в елита не е национал, голямо неуважение


Младенов: Най-добрият играч в елита не е национал, голямо неуважение
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2479 0

Оперативният директор на ЦСКА 1948 - Стойчо Младенов, даде подробно интервю преди 16-тия кръг в Първа лига, когато "червените" се изправят срещу един от факторите в българската футболна история - Левски.

Специалистът не спести коментара си около ситуацията с голмайстора на България - Ивайло Чочев, който не бе извикан в нацоналния отбор при последните две срещи от Лигата на нациите.

Решението бе дълго коментирано в медийното пространство и от феновете, но новият селекционер Младен Кръстаич не промени мнението си и остави опитния играч да гледа "лъвовете" по телевизията. 

"Необяснимо. Най-добрият футболист в шампионата не заслужава такова отношение. Футболист, който е изключително полезен във всички фази на играта. Полезен в дефанзивен план, в изграждането на атаки един от най-силните в този момент. Прелива от втора позиция и се явява на върха на атаката, а уж е дефанзивен халф. Изключително полезен в двете фази. За мен да не бъде извикан в националния отбор е неуважение към него.

Не можем да се сърдим и критикуваме треньора, защото двата мача бяха успешни, но Чочев заслужава уважение с една повиквателна", заяви Младенов за решението на сръбския специалист, който се опитва да подмлади състава, но все пак не избра да вземе Чочев като опитен играч.

Младенов коментира и развоя на събитията в националния тим на България и по-конкретно плана на Кръстаич. Специалистът залага на млади играчи, които да работят с мисъл за бъдещето, но част от тях не са налагани в клубните им тимове и това усложнява обстановката:

"Прави рязък завой с едно младо поколение, което, безспорно, има качества. Тази неопитност дано не се прояви в решаващите мачове като негативност. Спомням си годините, в които бях национален селекционер. Направих го и аз. Привлякох много хора, с които работих в младежкия национален отбор.

Отстраних много от предишното поколение. Някои ми се разсърдиха, но именно тази неопитност тогава ни попречи за класиране на световно първенство. Знаете, че преди мача с Чехия бяхме лидери, на 90% бяхме класирани. Но мачът с Чехия тотално обърка нещата. Дано тази неопитност не изиграе лоша роля в най-важния и решаващ двубой".

"Да, спомням си Етрополе, когато забелязах Чочев и казах, че това е човекът, който искам да привлечем в ЦСКА – не сбъркахме. При него имаше изключително израстване и развитие. Контузията малко го върна, но сега отново е набрал скорост и сега е на много високо ниво, отлична форма.

Друг състезател, който има много добро, блестящо бъдеще е Петров. Отличен стопер, който има сериозно развитие. И във втория отбор Стоичков ми прави впечатление със своята нестандартност. В последно време прави впечатление, че млади български играчи много трудно се налагат в топ клубовете на България, да не говорим за Европа", добави Младенов пред "Спортал" за пътя на Чочев от Етрополе до големия футбол и страхотните качества на играча.

Ето какво сподели Младенов за дербито между Левски и ЦСКА 1948!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички