Младен Кръстаич обяви, че гради отбор на България за 10 години напред и отговори на въпрос за Ивайло Чочев


Младен Кръстаич обяви, че гради отбор на България за 10 години напред и отговори на въпрос за Ивайло Чочев
Снимка: Alexander Stoyanov / LAP.bg

2119 0

Старши треньорът на националния отбор по футбол на България - Младен Кръстаич, даде интервю пред "NOVA", в което заяви, че няма да е лесно "лъвовете" да се класират за голямо първенство, а неговата цел е да изгради отбор, който може да играе заедно в следващите 10 години:

"Сигурно цяла България очаква класиране на голямо първенство. Това няма да е лесно, казах го още когато бях представен като селекционер. Сега ни предстои период на адаптация. 10 нови играчи бяха повикани, гоним европейски стандарти, за да се изравним с добрите отбори в Европа", заяви сърбинът и допълни:

"Не искам да звучи като алиби, но се стремим да изградим отбор, който в следващите 10 години да играе заедно, затова викаме млади играчи и това ще бъде голямото ни предизвикателство в тези квалификации (б.р. - за ЕВРО 2024)".

Младен Кръстаич отговори лаконично и на въпрос защо не е повикал Ивайло Чочев за последните два мача на България от турнира Лига на нациите: "Не е в мой стил да коментирам индивидуалните качества на даден футболист. Всеки е добре дошъл в отбора, но ние с моя щаб сме тези, които решаваме кой ще бъде част от селекцията и кой не".

*Вчера, 17 октомври, се появиха информации, че унгарски гранд следи изявите на Чочев и още двама играчи на ЦСКА 1948 (научете подробности в линка).

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички