Михов: Нека видим как ще действа Европа относно подновяването на първенството


Михов: Нека видим как ще действа Европа относно подновяването на първенството

352 0

Бившият президент на БФС Валентин Михов, който е член на Изпълкома на централата ни, заяви, че родният футбол има нужда от стратегия във времето на криза заради пандемията от коронавирус. Той заяви, че българската Първа лига трябва да изчака да види какво ще решат останалите първенства в Европа относно подновяването на сезона. Михов сподели още, че се надява до месец-два нещата в страната да тръгнат към нормализиране и пикът на болестта да е отминал.

"Футболът има нужда от стратегия. Да се види как ще се действа следващите дни, следващите седмици, месеци... Собствениците на клубовете са тези, които имат думата дали първенството да продължи, но всичко става чрез БФС, ПФЛ. Не бива да се избързва, нека първо видим в големите държави как ще процедират с футболните първенства, защото проблемът е навсякъде. Въобще нека видим как ще се справи Европа като една общност", коментира той за БНТ.

"Не е изключено да има клубове, които ще започнат от нулата след тази криза. Ще се даде шанс на момчета от школите и т.н., но да се надяваме, че до един-два месеца нещата ще тръгнат към нормализиране и пикът ще е отминал", допълни Михов. Той също така сподели, че размишлява върху това как е тръгнал вирусът в света и мислите му са обезпокоителни.

"Седя вкъщи, гледам филми, какво друго да правя, и си мисля дали пък това не беше направено умишлено. Дали някой не реши да види как ще се справим, някой не го ли пусна това нещо... Ако е така, съм сигурен, че Онзи горе ще го съди този, който го е пуснал вируса", заяви членът на Изпълкома. Неотдавна ЦСКА поиска финансова помощ от БФС в трудните времена. Вижте подробности в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Под лупа


На Острова да си записват: Как Симеоне неутрализира тотално Ливърпул?

Само преди седмица медиите на Острова публикуваха много интересно наблюдение, а именно, че Ливърпул е по-опасен...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама