Михаил Александров сравни приключващ с футбола играч със 7-годишно дете


Михаил Александров сравни приключващ с футбола играч със 7-годишно дете
Снимка: LUBOMIR ASENOV / LAP.bg

1170 0

Бившият национал на България Михаил Александров завърши образование към УЕФА. Той говори за живота след приключването на активната си състезателна кариера.

Съвсем наскоро Мишо завърши програмата MIT към европейската централа след двугодишно обучение. По време на следването си той бе по 9 различни места по целия свят. Така четирикратният шампион с Лудогорец имаше възможност да почерпи ценен опит.

ИЗКАЗВАНЕТО НА АЛЕКСАНДРОВ

"Ако трябва да бъдем честни, всеки млад футболист би си казъл, че след края на кариерата си ще бъде най-добрия треньор. Аз обаче осъзнах на 25-26 годишна възраст, че това няма да бъде нещото, което ще ме тласка напред и започнах да чета повече за ръководните функции в клубовете. Впоследствие имах възможност да бъда организатор на събитие в България като "Мача на надеждата" на Стилиян Петров. Тези процеси до ден днешен ме държат близо до футбола. Може би, моето призвание е по-различно от това на другите", обяви Александров в предаването  "Арена спорт" по „БНТ“.

"Исках да изуча спортния мениджмънт на най-високо ниво. Стилиян Петров ми даде идеята да се насоча към най-добрата програма на УЕФА за бивши футболисти (MIT). От 800 кандидата в програмата влизат само 30 и аз бях избран сред тях. Обучението ти дава знания относно това как да управляваш и менажираш даден клуб или федерация", допълни юношата на ЦСКА и Борусия Дортмунд.

КАК ЩЕ МУ ПОМОГНЕ НАУЧЕНОТО

"За мен най-важното от този курс са хората, с които се запознах, защото с тях ще работиш в бъдеще. Научаваш много неща и това ти дава спокойствие за твоето бъдещето", коментира той.

"Един футболист в края на кариерата си може да бъде сравнен със 7-годишно дете, тъй като не знае какво го очаква. Ако той не открие правилния път обратно към футбола, напълно нормално е да се лута и да има проблем с интегрирането в обществото", завърши Александров.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Кадър на Левски отсече: „Организацията“ на Лудогорец отново ще ги направи шампиони

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички