Бивша звезда на ЦСКА и Лудогорец направи дисекция на двата отбора преди сблъсъка на „Армията“


Бивша звезда на ЦСКА и Лудогорец направи дисекция на двата отбора преди сблъсъка на „Армията“
Снимка: LAP.bg

5161 0

Бившият национал на България Михаил Александров изрази мнението си преди сблъсъка между ЦСКА и Лудогорец утре на стадион „Българска армиа“. Екс играчът на „червените“ и разградчани посочи и слабите места в играта на двата тима.

ЦСКА и Лудогорец водят ожесточена битка за титлата. В момента армейците са с 2 точки пред хегемона у нас.

ЦЯЛОСТНИТЕ МУ ОЧАКВАНИЯ ЗА БИТКАТА НА АРМИЯТА

Очаквам много интригуващ двубой. Мисля, че двата тима ще се хвърлят за трите точки още от първата секунда. Ако ЦСКА победи, ще имат преднина от пет точки на върха. Това им дава един много сериозен комфорт преди влизането в плейофите. Във финалната фаза на първенството могат да се губят повече точки, защото са доста равностойни отборите. Освен това има и директен двубой между ЦСКА и Лудогорец. Ако сега разградчани победят, ще си върнат лидерството и може би тогава отборът ще започне да играе една идея по-спокойно. Вижда се лек спад в стила им на игра“, започна Александров пред "Мач Телеграф".

СЛАБОСТИТЕ В ИГРАТА НА ДВАТА ТИМА

При загуба за ЦСКА сезонът няма да свърши. Има още доста мачове до края и всичко може да се случи. Каквото и да се случи в тази среща, първенството няма да свърши. На „Армията“ никой в началото на сезона не е давал сериозни надежди, че отборът ще е първи все още и ще е в борбата за титлата и в края на април ще е лидер в класирането. Щом ЦСКА е на първо място, значи това е заслужено. Да, отнасят много критики за начина им на игра и резултатите напоследък“, продължи той.

Много е лесно да се критикува отбор, който е на първо място, когато не върви нещо в играта му. Фактите са такива, че макар и с малка преднина ЦСКА влиза като лидер в този мач. Те успяват да си вземат мачовете и трупат точки. Във футбола дали ще победиш с 10:0 или с 1:0 ти се дават три точки. Слабости има в играта и на двата тима. Най-често забелязвам слабости в организацията на играта. Лудогорец е отбор, който спокойно може да играе с два различни състава в първенството. Имат класни играчи, но не виждам ядро в този отбор. Ивайло Петев виждам, че налага едни и същи играчи и се опитва да създаде такова. Напълно разбирам неговите намерения“, категоричен е той.

От друга страна ЦСКА залага почти на едни и същи футболисти. Около 14-15 човека. При „червените“ виждам проблеми в създаването на положения и завършването им. Много малко положения се създават пред противниковата врата“, продължи Александров. „Нещото, върху което бих акцентирал в играта на Лудогорец, е играта на централните защитници. Налага се често да се сменят и да играят различни играчи във всеки мач. Това води до дисбаланс в дефанзивен план. Определено Лудогорец е много опасен в атака.

Виждам голяма острота по крилата на „орлите“ и то от българските играчи. Имат изявен голмайстор в тима. Това е тяхната сила. Хиксът е може би най-неудобният резултат за двата отбора. Равенството не устройва никого и феновете, които ще присъстват на стадиона, не заслужават да гледат скучен мач с малко голове. Надявам се на среща с попадения и дори повече грешки, за да има повече положения пред двете врати. Така хората ще видят, че и в България може да се създаде един спектакъл. Пълните трибуни не вярвам да повлияят на Лудогорец по негативен начин. Те са играли и на по-големи стадиони и пред повече хора. Феновете ще помогнат на ЦСКА. Играчите на Саша Илич усещат сериозната подкрепа на „армейските“ фенове. Това трябва да е един позитивен заряд за момчетата“, завърши той.

Междувременно Илич реши как ще „излъже“ Лудогорец утре.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички