Мартин Георгиев: Хората в Испания свързват България със Стоичков, мечтая за...


Мартин Георгиев: Хората в Испания свързват България със Стоичков, мечтая за...
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

3341 0

Новото попълнение на школата на Барселона и една от най-големите надежди на българския футбол - Мартин Георгиев, разкри как се чувства след преместването си в Испания. Според младежкия национал България не изостава технически и тактически спрямо по-развитите в спорта страни. 

Какви са първите ти впечатления след трансфера?

"Първите ми впечатления са, че градът е наистина страхотен. Условията за футбол в Барселона са прекрасни, обстановката е много добра. Всичко, което е нужно за развитието на един футболист, се намира тук", заяви амбициозният бранител пред "Спортал".

Хвана ли те вече носталгия по България и стадион "Славия"?

"Разбира се, че има носталгия у мен. България си е моята родна страна и е нормално да изпитвам носталгия. Стадион "Славия" пък е мястото, на което съм израснал. Нормално е. В България са всичките ми близки - родители, роднини, приятели, треньори. На стадиона на Славия прекарвах всеки един ден. Там съм прекарал най-хубавите си моменти".

Как се оправяш в Испания? Как минава един твой ден?

"Сам съм в Баселона. За момента се оправям на английски език, но скоро ще науча и испански. В момента сме на лагер с "Б" отбора на Барселона. След края на лагера ще се нанеса в общежитието. Един мой ден, както в Славия, така и в Барселона, минава в тренировки на игрището. За момента тренираме само по веднъж на ден. Свободното време го уплътнявам с разходки и четене на книги".

Книги - много добре! Разкажи малко за Рафа Маркес. Сприятели ли се вече с някого?

"За момента съм имал две тренировки и впечатленията ми от г-н Маркес са добри. Момчетата в отбора са готини и добри. Все още не съм се сприятелил, защото засега я има езиковата бариера, но, както вече казах, в най-скоро време това ще се промени".

Има ли разлика в тренировките спрямо тези в България? Някои наши футболисти в чужбина изразиха преди време притеснителни мнения по този въпрос.

"Моето мнение е, че в България не изоставаме технически, нито пък тактически спрямо развитите футболни страни. Има малко разлика в динамиката. Обаче смятам, че съм подготвен, защото в последните две години имах възможността да бъда трениран от най-добрия треньор Иван Иванов. Тренировъчният процес, който водихме под негово ръководство, е точно като този в Барселона. Става въпрос за много динамични тренировки, с много разигравания и игра с топка. Смятам, че съм перфектно подготвен благодарение на тренера".

За какво мечтаеш във футбола?

"Моята амбиция в Барселона е първият отбор. Във футбола мечтая за една добра кариера, на високо ниво, в чужбина и завършек на кариерата ми в любимата Славия".

Сравнението със Стоичков е неизбежно. Познаваш ли се с него?

"Лично не познавам г-н Стоичков, но тук хората свързват България с него".

Ето какво каза човекът, уредил трансфера на Георгиев при каталунците

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички