Официално: Мартин Георгиев е играч на Барселона! (СНИМКА)


Официално: Мартин Георгиев е играч на Барселона! (СНИМКА)
Снимка: Getty Images

4275 0

Голямата новина за българския футбол ОФИЦИАЛНО е факт - 16-годишният Мартин Георгиев е футболист на Барселона!

Централният бранител подписа своя договор (за 2 + 2 години, според "Блиц") в присъствието на директора Хоан Солер Фер, както и на още един представител на каталунците - Хосе Рамон Алексанко, който отговаря за юношеските отбори.

"Благодарим на семейство Георгиеви, че се доверихте на "Ла Масия" за обучението на вашето дете като футболист и човек", написаха от клуба.

Мартин Георгиев ще бъде причислен към отбора на Барселона до 19 години - Juvenil A, който е последното "стъпало" в прочутата по цял свят школа "Ла Масия", но ще проведе лятна подготовка с втория тим - Барса Б.

Там негов треньор ще бъде бившият мексикански защитник Рафаел Маркес (той игра на "Камп Ноу" между 2003 и 2010 година), който ще има крайната дума за бъдещето му.

Родният бранител е юноша на Славия и има 7 мача за първия състав на "белите". Той бе част и от отбора на България до 17 години, който се класира за Европейско първенство под ръководството на Йордан Петков. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички