Уредилият трансфера на Мартин Георгиев в Барселона: Взеха го с цел


Уредилият трансфера на Мартин Георгиев в Барселона: Взеха го с цел
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

8876 0

Футболният агент и легенда на ЦСКА - Лъчезар Танев, коментира гръмкия трансфер на своя клиент Мартин Георгиев в Барселона. 16-годишният талант подписа с каталунците за срок от 2 години с опция за удължаване с още толкова.

"В България винаги са се раждали таланти въпросът е как да ги доразвием и запазим, което е по сложният въпрос в последните 10 години. Мартин е едно от момчетата, имал шанс да попадне в клуб, който му дава шанс. Попадна на талантлив и перспективен треньор като Иван Иванов и ръководство, отворено към младите играчи. Талантливо момче, което е попаднало на едно от правилните места в България", заяви Танев пред "Дарик радио и dsport".

"Няколко талантливи деца от този набор от 17 годишните от националния отбор ги предложих на няколко клубове, не само в Испания. От там Барселона прояви интерес. Те искаха да мине едноседмични проби за по-голяма сигурност. Май месец се случи това. След това не беше сложно, нито Славия, нито родителите му са поставяли условия. Не ми е било трудно. Барселона също има доверие към мен и не беше трудно да се договорим.

Започва утре с втория отбор подготовка. В хода на подготовката ще се избистрят вторият състав и юношите до 19 години. Там движението е възможно по всяко време. Той е взет с цел със сигурност да стигне до втория отбор, оттам нататък ще видим.

Хубаво е човек да има мечти, защото така има възможност да ги постигне. Основното нещо, за което наблягат от Барселона, е неговата интелигентност не само на терена, а и извън него. Технически и тактически е добре работено с него.

Има своите шансове, нека мечтае и да му вярваме. Момчето е стъпило здраво на земята, говори перфектно английски. Освен талантливи, трябва да са отворени към света, интелигентни, здраво стъпили на земята. Той има всички предпоставки, но трябва да имаме предвид, че говорим за футболен клуб Барселона", допълни още той.

Ето какво каза и Венцеслав Стефанов за преминаването на младока при "лос кулес"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички