Венци Стефанов: Ако ЦСКА и Левски бяха продали някого в Барселона, щеше да има фанфари


Венци Стефанов: Ако ЦСКА и Левски бяха продали някого в Барселона, щеше да има фанфари
Снимка: LAP.BG

1710 0

Президентът на Славия - Венцеслав Стефанов, не скри радостта си от гръмката сделка, с която Барселона си осигури правата на 19-годишния талант на "белите" Мартин Георгиев

"Много съм доволен от трансфера на Мартин в Барселона и съм сигурен, че след време той ще играе футбол на най-високо равнище. Запомнете ми думите. Болно ми е от отношението на някои, защото ако от Барселона бяха обявили днес трансфер на футболист от Левски или ЦСКА, щеше да има фанфари до небето. Ама нали е от Славия! Това сигурно е българският трансфер на годината", заяви пред "Спортал" босът.

"И разберете - нищо случайно няма! Не омаловажавайте таланта на Мартин Георгиев и работата на треньорите в школата на Славия! Ще има още млади славистчета, които ще стигнат далеч. Всеки сам си избира пътя. Ние залагаме на българчетата, на нашите деца! Някои отбори са пълни с чужденци, тяхна си работа, но това е лошо за българския футбол. Трябва да се дава шанс на българските деца.

Не е случайно, че Славия има национали в юношеския национален отбор. Не е случайно, че 15-годишният Мартин се справи блестящо с най-голямата звезда на Лудогорец, който сигурно струва два-три милиона евро. После съдията го изгони несправедливо и той се разплака.

Не е случайно, че Славия ще играе в младежката Шампионска лига. Не е случайно, че Барселона следеше Мартин. Не е случайно, че още през зимата Бакеро и Алесанко казаха категорично, че той ще бъде футболист на Барселона. Не е случайно, че има интерес и към други наши юноши. Ние сме за българското", допълни още той.

Ето какво каза за сделката и човекът, уредил трансфера Лъчезар Танев

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички