Стилиян Петров: Футболът разделя хората, не ги обединява


Стилиян Петров: Футболът разделя хората, не ги обединява
Снимка: БГНЕС

1483 0

Бившият капитан на националния отбор и английския Астън Вила Стилиян Петров даде много любопитно интервю за Independent. В него халфът изрази мнение, че футболът не обединява хората, а ги разделя.

"Винаги говорим, че футболът сближава хората. Но сега все повече осъзнаваш, че в действителност играта разделя хората. Футболът трябва да обединява, хората да работят заедно. Вижте проекта Project Big Picture, вижте идеята за новата Европейска лига. Хората искат да управляват, не искат повече да работят заедно с другите. Те не искат да създадат индустрия, в която всички да са силни", заяви Стенли.

Той говори и за битката си с левкимията, както и за живота след края на професионалната си кариера. "Заболяването ми дойде от нищото. Отне ми всички мечти. Всичко, което бях планирал и за което мечтаех, изчезна за секунда. Трябваше да оставя всичко друго настрана и да се боря за живота си. Осъзнах, че няма значение какво си постигнал като футболист. Хората вече ме знаеха само заради болестта ми. Тогава обаче не осъзнавах, че всички биват забравени.

Мислим, че след като всяка седмица ни плащат и парите не спират да "капят", всичко е чудесно. Но когато на 35 или 36 се откажем, забравяме, че ни остават още 35-40 години, през които да поддържаме стандарт на живот. Когато вече няма смисъл от нас като футболисти, трябва да намерим нов смисъл в живота си. А намирането на такъв може да отнеме дълго време", каза той.

А наскоро Стилиян Петров призна, че е време отново да се върне във футбола.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички