Лоша новина от УЕФА застигна бъдещия шампион в Купата на България


Лоша новина от УЕФА застигна бъдещия шампион в Купата на България
Снимка: Guliver/GettyImages

5715 0

Неприятна новина сервираха от УЕФА за българския футбол. Тя касае родния шампион в Купата на България, който със спечелването на трофея си гарантира участие в Лига Европа. От следващия сезон - 2020/21, победителят във втория по важност турнир у нас ще започва в Лига Европа от първия предварителен кръг.

Причината за това е нашето класиране в ранглистата на УЕФА - 28-мо място. Заради това всички наши участници в евротурнирите ще стартират от следващия сезон от първия предварителен кръг - и в Лига Европа, и в Шампионска лига.

През миналия сезон носителят на Купата на България - Локомотив (Пловдив), започна от втори предварителен кръг на Лига Европа. Така "смърфовете" имаха повече време за лятна подготовка и летни трансфери.

За да си върнем изгубените позиции и да отпадне това задължение, през следващия сезон трябва да изместим поне четири страни с по-висок коефициент и да не позволим тези, които са след нас, да ни застигнат. За това обаче са нужни успехите на още един роден отбор в евротурнирите, освен Лудогорец. А колко пари спечели от евроучастието си през миналия сезон българският шампион вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички