Три български клуба попаднаха в топ 100 на най-добрите според УЕФА


Три български клуба попаднаха в топ 100 на най-добрите според УЕФА
Снимка: Getty Images/Guliver

5163 0

От УЕФА публикуваха топ 100 на най-успешните отбори, участвали в европейските клубни турнири. В него попадат три български отбора - Левски, ЦСКА и Лудогорец, като "червените" заемат най-предна позиция. Статистиката включва участията на отборите в най-комерсиалния европейски клубен турнир от 1955-а до 2019-а година.

ЦСКА заема 42-ата позиция със спечелени 98 точки от 98 мача. Левски е следващият класиран, като „сините” заемат 82-ата позиция в класацията. Те са спечелили 44 точки от 58 мача. На 87-о място е Лудогорец, който има 39 точки в 44 двубоя.

Едва ли е някаква изненада, че безспорният №1 е Реал Мадрид с 600 точки, следван от Байерн (Мюнхен), Барселона, Манчестър (Юнайтед), Ювентус, Милан, Ливърпул. В индивидуалните класации Христо Стоичков е българинът с най-много попадения в турнира. Камата, който е единственият роден играч триумфирал с Шампионска лига, има на сметката си 18 гола. А каква сума прибра Лудогорец за миналия сезон в Лига Европа - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички