ФИФА обмисля революционен ход за футболните първенства


ФИФА обмисля революционен ход за футболните първенства
Снимка: Getty Images/Guliver

2030 0

От ФИФА сериозно обмислят възможността да въведат многонационални футболни първенства, това заяви президентът на световната футболна централа Джани Инфантино. До този момент от Световната футболна централа се противопоставяха на тази идея, но вече са на мнение, че може да генерират по-голям интерес и по-големи приходи.

"Този въпрос трябва да се обсъди. Белгийците и холандците от 20 години имат идеята за създаване на Бенелюкс лига, която досега ние от ФИФА твърдо отхвърляхме, защото спазвахме принципа за еднонационалните първенства. Но една промяна може да помогне. Може би това е единствения начин, може би трябва да помислим за това в Европа, а защо не и в Африка. Мисля, че задължително трябва да разгледаме всички възможности и гледни точки и да видим докъде ще стигнем", каза Инфантино.

Освен това ФИФА обмисля идеята за провеждане на женски Мондиал на всеки две години вместо четири. Идеята бе първоначално предложена от президента на Френската футболна асоциация Ноел Льо Грает през юли, и Инфантино призна, че идеята може бъде осъществена. „Льо Грает заяви, че трябва да организираме женски Мондиал на всеки две години вместо на четири, защото има толкова голямо и положително влияние върху женския спорт. Това е нещо, което трябва да обмислим и обмисляме. Има много вълнуващи точки по отношение на женския футбол в следващите няколко години“, коментира Инфантино за Sky Sports.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички