Локо (Сф) надви 10 от Ботев (Враца) и диша по-спокойно за съдбата си


Локо (Сф) надви 10 от Ботев (Враца) и диша по-спокойно за съдбата си
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1266 0

Локомотив (София) спечели ценни 3 точки в битката за оцеляване в Първа лига. В първия плейофен кръг на шампионата "железничарите" надвиха Ботев (Враца) с 1:0, след като играха 50 минути с човек повече.

"Червено-черните" откриха в 33', когато Селсо засече с глава перфектно центриране на Орачев и забоде топката неспасяемо във вратата на Костов. В ситуацията трябваше да се намеси ВАР, за да се изясни дали топката не е напуснала терена преди подаването към Орачев, но голът се оказа редовен.

Седем минути по-късно Чавдар Ивайлов игра грубо срещу Селсо Рапосо, за което получи втори жълт картон и бе изгонен. От последвалия свободен удар Орачев стреля опасно с глава, но стражът на Ботев се намеси успешно.

След почивката врачани не излязоха като обречени и в 49' асистиралият за гола на Локомотив играч предотврати попадение на Переа, като изчисти решително. До края Ботев имаше няколко възможности да отбележи, но не успя да се възползва. Седем минути преди края на редовното време Переа пропусна от няколко сантиметра да изравни с удар с глава след чудесно центриране на Ненов.

Победата изведе столичните железничари" на 11-ата позиция с 28 спечелени точки, с 1 повече от Пирин (Бл), който днес загуби от Царско село. Врачани са предпоследни с 22 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички