Ботев Пловдив не показа пощада към Локомотив Сф и финишира трети след редовния сезон


Ботев Пловдив не показа пощада към Локомотив Сф и финишира трети след редовния сезон
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

1556 0

Ботев Пловдив надигра тотално, но победи само с 2:0 гостуващия Локомотив София в среща от последния 26-ти кръг на редовния сезон в Първа лига. Успехът изкачи възпитаниците на Азрудин Валентин отново на третото място, от което „канарчетата“ ще стартират в плейофите в първата шестица.

Попаденията, донесли важните три точки за пловдивчани, забиха Емануел Току и Джейс Ето’о, който вкара първия с екипа на „жълто-черните“. Изгодни положения за домакините на базата в Коматево пропуснаха още Брахими, Неделев и авторът на първия гол. Гостите също показаха зъби, но не успяха да стигнат поне до почетно попадение.

Двубоят започна перфектно за Ботев Пловдив. Още в 6-ата минута Емануел Току откри резултата. Той се възползва от грешка при изнасянето от защитата на столичните железничари и матира Дамян Дамянов. Джейс Ето’о узакони победата на „канарчетата“ в 75-ата минута. Той се възползва от нова грешка в отбраната на „червено-черните“, нахлу в пеналта и прати топка в мрежата – 2:0.

Така Ботев Пд записа пета поредна победа като домакин. Хората на Азрудин Валентин събраха актив от 46 точки и в шампионските плейофи ще се борят за медалите. „Канарчетата“ изостават с 6 точки от втория ЦСКА. Локомотив София ще участва в плейофите за оцеляване в елита. Столичните железничари финишират редовния сезон на 12-ата позиция с 25 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички