Локомотив София излъга Царско село в опашкарско дерби и съхрани надеждите си за директно оцеляване в елита


Локомотив София излъга Царско село в опашкарско дерби и съхрани надеждите си за директно оцеляване в елита
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2449 0

Локомотив София  изтръгна трудна победа с 2:1 срещу Царско село в опашкарското дерби от 25-ия кръг на Първа лига. Успехът, който съхрани  шансовете на столичните железничари да се спасят от участие в плейофа за изпадане от елита, донесоха Октавио Мело от дузпа и Владимир Семерджиев.

Бразилецът вкара от бялата точка в 15-ата минута. Реферът Драгомир Драганов я отсъди заради нарушение на стража на царете Хадим Ндиае срещу Симеон Славчев. Вратарят изрита халфа, като първоначално съдията остави играта да продължи, но след това прегледа ситуацията с ВАР и свири дузпа. Октавио не сгреши и домакините поведоха на националния стадион „Васил Левски“.

В началото на второто полувреме „червено-черните“ пратиха топката в мрежата на Ндиае за втори път, но съдията отмени попадението. Октавио вкара от метър пред голлинията след пас на Рапосо, но след преглед на ВАР се оказа, че последният е в положение на засада.

Домакините все пак узакониха победата си в 70-ата минута, когато резервата Владимир Семерджиев реализира за 2:0. Това беше и вторият точен удар на Локомотив Сф във вратата на гостите.

В 85-ата минута Венцислав Христов намали на 2:1, възползвайки се от грешка в защитата на домакините.

Така столичните железничари събраха актив от 25 точки и са на 12-ото място. Те запазват теоретични, макар и илюзорни шансове да се спасят от участие в плейофа за изпадане преди последния кръг от редовния сезон. Царско село е твърдо на дъното с актив от 13 пункта. А това поражение на „царете“ дойде двете поредни изненадващи ремита с ЦСКА и Лудогорец.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички