Красив гол в продължението донесе първа победа на Ботев (Вр) за 2022-ра


Красив гол в продължението донесе първа победа на Ботев (Вр) за 2022-ра
Снимка: Lap.bg

1341 0

Ботев (Враца) спечели първа победа за 2022 година в 26-ия кръг на Първа лига срещу Славия на своя стадион. Врачани се представиха по-добре, в сравнение с предишните няколко кръга, и спечелиха 22-ата си точка от началото на сезона. Двубоят на "Христо Ботев" завърши с победа 2:1 за "зелените".

Юлиан Ненов изведе домакините напред в резултата в 21-ата минута, а Гьоко Зайков изравни за гостите в 70'. Победното попадение дойде в 90+6', когато Виктор Василев реализира красиво и донесе радост в северозападния град. В класирането Славия е на шесто място, докато Ботев е предпоследен.

В 11' врачани можеха да поведат рано, но Ненов нацели гредата с невероятен изстрел. Десет минути по-късно той все пак откри резултата, след като проби, освободи се от своя опекун и стреля точно в левия ъгъл на "белите". Столичани можеха да изравнят минута преди почивката, но Красимир Костов направи спасяване.

След почивката Ботев продължи да е деен и сравнително по-съзидателен, в сравнение с мача срещу Черно море в предишния кръг. В 65' Антонио Георгиев стреля атрактивно, но над вратата. Пет минути по-късно Славия се върна в мача от статично положение. При изпълнение на корнер Зайков бе най-съобразителен и успя да прати топката в мрежата на Костов за 1:1.

Съдията даде 5-минутно продължение на двубоя, а Ботев достигна до успеха след изтичането на това време. В 90+6', след статично положение, Виктор Василев достигна до топката и с красив и добре премерен удар прати топката в мрежата на Николай Кръстев. Това бе първа победа за врачани през тази година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички