Легионер в Локо (Сф): Гледам на България като на Португалия, хората тук обожават футбола


Легионер в Локо (Сф): Гледам на България като на Португалия, хората тук обожават футбола
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2014 0

Крилото на Локомотив (София) Селсо Рапосо сподели пред португалско издание плановете си за бъдещето, а също как се чувства в страната ни и в столичния тим. Португалецът обяви и каква е целта на "железничарите" през настоящия сезон.

"Като цяло отборът е добре. Този сезон победихме Лудогорец, Левски и завършихме наравно с ЦСКА София, които са най-добрите клубове тук. В началото беше много положителен баланс, след което преминахме през по-негативна фаза, с осем мача без победа. Но сега имаме две поредни победи и следващият мач е срещу Славия, нашият най-голям съперник, в 1/4-финалите за Купата. Индивидуално, започнах добре и играх почти всеки мач. Добре ми върви този сезон", сподели Рапосо пред noticiasaominuto.com.

26-годишният футболист заяви, че се е адаптирал лесно в България и в клуба. "Гледам на България като на Португалия. Храната е почти същата, а лятото е също толкова горещо. Единственото, което е по-кофти тук, е зимата, защото трябва да тренираме при минус 14 градуса. Това е народ, който много обича футбола. През зимата при минусови температури феновете не спират да ходят по стадионите", сподели крилото.

Чужденецът разкри, че е научил няколко думи на български, но благодарение на английския има добра комуникация с треньора и съотборниците си. Рапосо призна, че договорът му с Локомотив изтича в края на сезона и той няма намерение да остава в клуба.

"Надявам се да имам предложения било от Португалия, било от друга страна. Наскоро станах баща и търся малко стабилност. С тима този сезон ще се опитаме да стигнем до плейофите за Лига на конференциите. Нямам намерение да оставам тук, ще видим какво ще стане", завърши португалецът. Рапосо разкри и че е близък приятел с една от звездите на Португалия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички