Локомотив София не позволи на Хебър да помисли за спасение в Първа лига (ВИДЕО)


Локомотив София не позволи на Хебър да помисли за спасение в Първа лига (ВИДЕО)
Снимка: Yasen Georgiev / LAP.bg

1568 0

Локомотив София записа успех с 2:1 срещу последния в Първа лига Спартак Варна. Двата отбора изиграха атакуващ двубой, а всички попадения паднаха в първите минути на някое от двете полувремена.

С успеха столичните "железничари" събраха 31 точки и остават на 9-о място. Варненци пък са с 12 пункта - 4 по-малко от предпоследния Хебър, който малко по-рано загуби от Пирин Благоевград.

В двубоя легендата на Левски Живко Миланов, който е помощник-треньор на Станислав Генчев в Локомотив София, бе изгонен с червен картон (можете да видите чрез видеото по-долу в материала). Друг бивш левскар пък откри резултата.

Срещата започна зрелищно и паднаха две попадения още преди да са изминали и 10 минути игра. Груба грешка на домакините остави Антонио Вутов непокрит около границата на наказателното поле в 4-тата минута. Бившият футболист на Левски имаше време и да си я нагласи, преди да я прати между краката на опонент и в мрежата на Фигейредо.

Няколко минути след това обаче се стигна до дузпа. Юлиан Ненов докосна топката с ръка при удар на Иван Йорданов, което осигури шанс за Румен Руменов от бялата точка. Руменов не сбърка и изравни.

Това сякаш зададе темпото за първото полувреме и атакуващият футбол продължи да бъде налице, макар и да имаше немалко грешки и неразбирателства между съотборници.

Второто полувреме започна по същия начин - с гол на столичните "железничари", които отново имаха нужда от 4 минути. Юлиан Ненов стигна до топката след изчистване при ъглов удар и демонстрира прецизен мерник, пращайки я от границата на наказателното поле в мрежата. До края имаше още положения за гол, но никое не бе оползотворено.

В следващия кръг Локомотив София приема у дома Славия (17.03), докато Спартак Варна гостува на лидера във временното подреждане ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички