ЦСКА 1948 разнищи Локомотив София в столичния сблъсък от Първа лига


ЦСКА 1948 разнищи Локомотив София в столичния сблъсък от Първа лига
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1734 0

Третият във временното подреждане на родната Първа лига ЦСКА 1948 записа повече от категоричен успех в столичния сблъсък с Локомотив София. Футболистите на Тодор Янчев надделяха с разгромното 6:0 като гост. Това е най-големият откъм резултат успех за отбора в елита на българския футбол.

По този начин тимът затвърди мястото си и се доближи на 5 точки от втория Лудогорец, който е с мач по-малко. Същевременно увеличи преднината си пред Локомотив Пловдив на 8 пункта (и "смърфовете" са с мач по-малко). Локомотив София пък остава 9-и, като не успя да доближи Арда, но и няма как да бъде застигнат от Ботев Пловдив в този кръг.

Всичко тръгна кошмарно за "железничарите" от София, след като още преди да са изминали и 2 минути игра Радослав Кирилов откри резултата. Той стигна до топката, след като тя се отби в страничния стълб след изстрел с глава на Евгений Сердюк.

Полувремето отиваше към своя край, когато обаче ЦСКА 1948 удвои аванса си. В 42-рата минута Марио Топузов проби отдясно и пусна коварна топка към далечната греда, където бе намерен Ради Кирилов. Той, от своя страна, върна назад към Парвиз Умарбаев, който, влизайки на скорост, стреля моментално. След рикошет в Алан Диас топката влезе за втори път в мрежата.

На старта и на второто полувреме отново се стигна до бърз гол и той отново бе във вратата на домакините. Умарбаев центрира от ъглов удар на далечната греда, а там Елитон показа колко добре играе с глава и я насочи в мрежата.

За да се стигне до 4:0, Ангел Лясков центрира отлично и намери Георги Русев. След спасяване на удара му от страна на Любенов топката се озова в Сердюк, който от непосредствена дистанция вкара на опразнената врата. Голът бе отменен заради нарушение, но след преглед с ВАР - Волен Чинков сметна, че фал е нямало.

Станислав Генчев и компания продължиха да инкасират попадения. Четвърт час преди края Джонатан Перейра, Георги Русев и Евгений Сердюк комбинираха в наказателното поле, а последният бе фронтално срещу вратата и нямаше проблем отново да се разпише.

Последният гол в срещата дойде от дузпа, след като Алан Диас направи цинично нарушение срещу Георги Русев. Разбира се, Ивайло Чочев изпълни дузпата и не пропусна с гол номер 16 за сезона.

В следващия кръг ЦСКА 1948 приема ЦСКА (12.03), докато Локомотив София гостува на Спартак Варна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички