Крумовград се бетонира в Топ 6, а Славия ще стиска палци за Левски! (ВИДЕО)


Крумовград се бетонира в Топ 6, а Славия ще стиска палци за Левски! (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

748 0

Крумовград надви Славия с 2:0 и направи сериозна крачка към класиране в Топ 6. Тимът на Станислав Генчев е с 44 точки, а ЦСКА 1948 е с 42, но и с тежко гостуване на Локомотив Пловдив в последния си мач от редовния сезон. Другият претендент за шестото място, Ботев Пловдив, пък е с 41 пункта и мач по-малко, но с по-лош баланс в преките двубои с Крумовград, което значи, че остава в средната четворка.

Това бе и респектиращият 12-ти пореден мач без загуба за новака в Първа лига.

Славия пък ще трябва да стиска палци за Левски София, ако иска да избегне много главоболия с още пет мача с отборите от дъното. "Белите" за сега са 10-ти, с 33 точки - същият актив има и Берое, но "заралии" са с по-лоша голова разлика от тях, при две разменени победи с по 3:0. Старозагорци не трябва да взимат точка или три от Левски утре, за да може Славия да завърши спокойно първенството.

По един отменен гол и за двата отбора

Мачът бе равностоен, а на моменти Славия дори имаше инициативата. В 11-та минута Иван Минчев изненада Янко Георгиев от пряк свободен удар и се наложи вратарят да избива в корнер. Десетина минути по-късно се стигна до критична ситуация пред вратата на "белите" - Вуцов реагира блестящо след изстрел на Ренан, а при добавката Мартин Георгиев изчисти топката от голлинията.

Крумовград - Славия

В 33-та минута Емил Стоев пропусна добра възможност за Славия, а след малко Крумовград поведе. Клайдер центрира прекрасно отляво и Серкан Юсеин засече с топката от воле за 1:0.

Още: Започва последният кръг от редовния сезон в Първа лига - два мача го откриват на 19-и април

В самия край на полувремето бившият играч на Ботев Пловдив и Лудогорец се прояви и като асистент, след като с едно докосване изведе Патрик Луан очи в очи с Вуцов и той не сбърка. В добавеното време Вячеслав Велев също пропусна добра възможност да направи резултата класически, а малко след това гол на Алекс Колев бе отменен заради фал в атака на Юсеин.

В 61-та минута попадение за Славия също бе отменено - Мартин Сораков се разписа, но бе вдигнат флаг за засада при паса към Роберто Райчев преди това.

Десет минути преди края Райчев пък изпусна на опразнена врата, след като Исак Соле бе нацелил страничния стълб на Янко Георгиев. В 84-та минута пък Вячеслав Велев бе изгонен с директен червен картон за много грубо влизане в краката на Иван Минчев.

"Не знам докога имам договор": Златомир Загорчич с култово признание за Славия

Брутален, но справедлив Любо Пенев: Играхме срещу 14 човека, няма промяна в БФС! (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички