Красимир Балъков: Войната в БФС е нещо грозно... Барселона, Интер и Байерн Мюнхен ме искаха


Красимир Балъков: Войната в БФС е нещо грозно... Барселона, Интер и Байерн Мюнхен ме искаха
Снимка: Getty Images/Guliver

3043 0

Легендарният български футболист и бивш наставник на националния отбор по футбол на България - Красимир Балъков, даде интервю за "NOVA", в което говори за състоянието на родния футбол, а в същото време направи и любопитни разкрития за кариерата си.

Той заяви кои са големите проблеми в българския футбол и какво трябва да се направи, за да се отстранят те.

"Най-важното е държавата и БФС да инвестират. Да се направи концепцията за развитие. Футболът ни е в криза от години. Националите хвърлиха светлинка в тунела с няколко победи. Унгария има политик, който обича футбола. Инвестираха във футбола много пари. Направиха инфраструктура и вече имат футбол, а нямаха такъв 40-50 години. Реално, държавата трябва да даде 15-30 милиона. Но всяка година. Другото – от клубовете. Войната в БФС е грозно нещо. Не го разбирам, не се и меся. Не го коментирам. Проблемът не е кой ще е президент, а е много по-голям. Той е кой ще финансира футбола", каза Балъков.

Легендарният футболист разкри, че към него е имало интерес от редица европейски грандове

"Длъжен съм да благодаря на бившата си съпруга Татяна, която е била опора. И до днес сме в добри отношения. Нямах късмет просто да попадна на правилното място, в правилното време. Барселона ме искаше, също Интер и Байерн Мюнхен. Тези неща обаче не зависеха от мен изцяло. По онова време повече от 10 милиона не се вадеха, а сега се дават по 100 и стават нещата. Каквото и да напише историята...всъщност ще напише истината. Няма как да я подмени", добави Бала.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Балъков вярва, че България има шанс за Евро 2024.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички