Меси е ПРОВАЛ в този аспект - може да го промени срещу Франция (ВИДЕО)


Меси е ПРОВАЛ в този аспект - може да го промени срещу Франция (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1107 0

Аржентина и Франция са колосите, които си заслужиха участие във финалния двубой на Световното първенство по футбол. Двете големи звезди в нападение, на които двата тима ще разчитата да реализират головете, са Лионел Меси и Килиан Мбапе, които са съотборници на клубно ниво в ПСЖ.

Разбира се, аржентинецът е далеч по-опитен. Дълго време една от най-обсъжданите теми около неговата кариера бе липсата на значим трофей с националния отбор на Аржентина. Това се промени през 2021 година след спечелената Копа Америка, но Меси може да се утвърди като най-добрия в историята, ако завземе и световната титла.

Къде Аржентина на Меси е уязвима?

Той обаче не е никак успешен на финали с "гаучосите", въпреки че последният такъв бе именно споменатият финал на Копа Америка. Тогава Анхел ди Мария се разписа, за да донесе успеха с минималното 1:0, дошъл още в редовното време. Това бе финал номер шест за Бълхата.

Най-болезненото поражение за Лионел Меси във финален двубой безспорно е този от Световното първенство по футбол в Бразилия, провело се през 2014 година. Тогава срещата стига до продължения, но в тях "златната резерва" Марио Гьотце вкарва и носи успеха за Бундестима.

Първият финал за Меси с националната фланелка идва малко след дебюта му. Още през 2007 година той участва срещу Бразилия, но южноамериканското дерби приключва без никаква интрига, след като "селесао" постига категорична класическа победа с 3:0.

Година по-късно се провеждат Олимпийските игри в Пекин. Там Меси е включен в състава на Аржентина и в крайна сметка стига до финала и го печели. Нещо повече - тогава той асистира на Анхел ди Мария за победното попадение. Именно то лишава другия финалист Нигерия от исторически успех.

Кои са останалите финали на Меси с Аржентина, какво се случва в тях и кой ще бъде по-ключов измежду Меси и Мбапе, чуйте във видеото по-долу:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички