Красимир Балъков попадна в "Топ 10" на 50-те легенди на Щутгарт


Красимир Балъков попадна в "Топ 10" на 50-те легенди на  Щутгарт
Снимка: Gary M Prior/Allsport

1398 0

Легендата на българския футбол Красимир Балъков получи огромно признание, тъй  като бе нареден на десето място в класацията за най-добри играчи на германския Щутгарт за всички времена, подготвена от вестник "Билд".

"Истинска десетка - водач, генератор на идеи, майстор на свободните удари и звезда. Той беше сърцето на магическото трио. Един от най-важните му голове бе през 2001 година, като благодарение на него Щутгарт запази мястото си в Бундеслигата по време на предпоследния кръг. Той остава и рекордьор по водещ реализатор от бялата точка за тима, като с магическия си ляв крак е нанизал 19 наказателни удара", гласи статията в германския таблоид посветена на Бала.

Българинът е най-високо класиран от магическото трио, като настоящият директор на Херта Фреди Бобич заема  21-во място, а Джоване Елбер е на 33-та позиция. Балъков изпреварва по заслуги и дузина други големи имена като Ханзи Мюлер, Фриц Валтер, Какау, Сами Кедира, Бернд Фьорстер, Кевин Курани, Александър Хлеб, Томас Бертолд, Дунга и Бенжамен Павар.

Пред Балъков в хронологичен ред са класирани Звонимир Солдо, Марио Гомес, Юрген Клинсман, Карлхайнц Фьорстер, Гюнтер Савицки, Херман Онлихер, Карл Алгьовер, Гуидо Бухвалд и Роберт Шлинц. Красимир Балъков може да се похвали с място и в идеалния отбор на Щутгарт за всички времена.

А ето защо Красимир Балъков бе в основата Локомотив София да се сдобие с нов спонсор.

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички