Красимир Балъков разкри истината за скандала с Христо Стоичков от САЩ'94 (ВИДЕО)


Красимир Балъков разкри истината за скандала с Христо Стоичков от САЩ'94 (ВИДЕО)

2519 0

Легендарният български футболист Краси Балъков си припомни един любопитен момент от 1/4-финала на Световното първенство в САЩ през 1994 година срещу Германия, в който двамата с Христо Стоичков се бяха скарали на терена през първото полувреме.

27 години по-късно той обясни пред "THE GAME" какво всъщност се е случило и дали е вярно, че треньорът Димитър Пенев е искал да ги извади от игра на почивката:

"Тогава играехме за честта на България. Всичко бе за доброто на нашата страна. Знаете, че Христо е сприхав. По време на мача с Германия ми подаде една топка и аз имах възможност да отбележа. За съжаление обаче топката срещна гредата. Той много искаше да отстраним Германия, аз също силно исках да продължим. След тази ситуация, до края на полувремето си разменяхме реплики и любезности на терена", разкри Бала.

"На почивката напрежението между нас стана по-голямо. Добре че тогава имаше една камбанка, с която ни привикаха за второто полувреме. Димитър Пенев се опита да ни отдели в една стая, но не съм сигурен дали успя. Впоследствие разбрах, че треньорът е подготвял смяна на почивката на мен и Ицо заради разправията. Пенев обаче се отказал като видял, че сме се успокоили. Добре, че не ни смени...".

"Вижте, всичко правихме в името на България. Горяхме в играта. Не сме се сравнявали или доказвали един на друг. Стоичков е най-големият български футболист на България до този момент и аз не се сравнявам с него. Радвам се, че сме играли заедно и с моите асистенции съм му помогнал да стане голмайстор на световното първенство", коментира още Красимир Балъков.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Кратки истории


СНИМКИ: Денят, в който НЛО прекъсна мач в Италия

Преди 67 години футболен мач във Флоренция, Италия, беше прекратен в самия му разгар. Футболисти и зрители...

Реклама

Най-четени новини


виж всички