Краси Балъков след осмото поредно поражение: Правим каквото трябва, но ни липсва късмет


Краси Балъков след осмото поредно поражение: Правим каквото трябва, но ни липсва късмет
Снимка: Ani Georgieva / LAP.bg

2404 0

Треньорът на Септември София Красимир Балъков даде своя коментар след загубата с 0:2 от Берое в Стара Загора. Специалистът говори за това колко тежка е задачата пред тима за оцеляването на клуба в елита.

Причините за загубата

"За жалост футболът има сценарий. Предният мач беше по същия начин - дузпа и червен картон, а сега пак с дузпа. Никой не иска да става така, особено нашият млад отбор. След това става сложно, въпреки това момчетата опитаха да създадат голови положения, но ударите, които отправихме не бяха точни", започна Балъков.

"Казах им след мача, че животът продължава. Правим каквото трябва, но ни липсва късмет. Трябва да продължаваме да работим и да изграждаме начина си на игра, защото проблемите, които имахме в защита и изнасяне на топката - тук ги нямахме".

Играе ли роля липсата на опит?

"Психологията играе огромна роля. В крайна сметка - дали ще паднем в 5-6 мача не е важно, важното е какво предстои пред нас. Казах на момчетата, че всеки мач за нас е финал и се надяваме да имаме повече късмет в това, което предстои".

Задачата през Септември

"От самото начало беше ясно, че битката ще е тежка и трудна, но в края на краищата това са млади футболисти и то български. Ще опитам да помогна с каквото мога, ако може ще съхраним отбора да играе в елита, ако не - няма нищо на всяка цена. Правим всичко възможно".

"Задачата е сред една от най-трудните. В повечето отбори съм имал 3-4-5 дори повече опитни играчи, които помагат в такива битки. Тук има повече млади футболисти с качества и възможности, но или прегарят понякога, или просто нямаме късмет. Много е трудно да се върнеш в мача. Днес противникът трябваше на всяка цена да вземе победата и отново лош късмет с тази дузпа. Задачата след 0:1 става доста по-комплицирана".

Промените нужни за мача с Пирин

"В средата на терена трябва да сме по-агресивни и най-вече отпред, за да създаваме по-чисти положения, защото без голове не можем да печелим".

останалите треньори в шестицата

"Без значение е кои треньори водят нашите противници. Те са опитни, но ние търсим начин от нас да зависи всичко. Трябва да се концентрираме в нашата работа и да печелим точки", завърши специалистът.

А ето какво каза и наставникът на Берое Николай Киров след края на мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички