Пирин "литна" над опасната зона: Любо Пенев и компания остават на границата (ВИДЕО)


Пирин "литна" над опасната зона: Любо Пенев и компания остават на границата (ВИДЕО)
Снимка: Velizar Eremiev - ChoCho / LAP.bg

1394 0

Плейофната фаза в българската Първа лига официално бе стартирана с двубоя между Пирин Благоевград и Хебър Пазарджик от групата на изпадащите. След като преди по-малко от седмица "орлетата" надделяха над друг пряк конкурент - Септември, сега сломиха и Хебър с 2:0.

По този начин Христо Янев и компания събраха 27 точки - четири повече именно от днешния им опонент, който остава на 14-ата позиция (място, което води до бараж за оставане в елита срещу отбор от Втора лига). Септември и Спартак са на дъното със съответно 22 и 17 точки.

В герои за домакините се превърнаха Дмитро Семенив и Илкер Будинов, които се отчетоха с попаденията. Първото полувреме мина без голове. Мачът започна с преимущество за гостите, но постепенно това се промени и се стигна до удар в гредата от страна на Андрей Йорданов. Той засече с глава центриране в наказателното поле и бе спрян от напречния стълб.

В рамките на десет минути след старта на второто полувреме пък Пирин си спечели срещата. Първо Илкер Будинов се отчете с отличен пробив, след който от аутлинията върна към бялата точка, а там Семенив се бе включил от задни позиции и бе непокрит, за да открие (47').

В 54-тата минута пък Будинов бе в ролята на голмайстор. Той засече с глава центриране на Венцислав Бенгюзов отляво, като бе оставен непокрит и насочи добре топката в долния ляв ъгъл на Дебърлиев.

В последните минути от срещата гостите върнаха надеждите си, след като намалиха пасива. Голяма отборна грешка при центриране от пряк свободен удар и Стефан Цонков свали с глава към Лорен Марузин. Той далеч не бе покрит и необезпокоявано от границата на вратарското поле вкара.

В следващия кръг Пирин Благоевград гостува на Септември София (21.05), докато Хебър Пазарджик ще премери сили с последния във временното подреждане Спартак Варна, като срещата е в морския град (22.05).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички