Конгрес №10 на Българския футбол приключи: 9 клуба бяха върнати в системата!


Конгрес №10 на Българския футбол приключи: 9 клуба бяха върнати в системата!
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2869 0

Десетият Конгрес на БФС, който се проведе днес, 20 май, в хотел "Маринела" в София, завърши! На него бяха разгледани 3 точки:

1. Отчет на Изпълнителния комитет на Централата за периода 2018-2022 година;

2. Програма на БФС за развитието на футбола за мандата 2022-2026;

3. Проект на бюджет на БФС за периода 2022-2026.

*445 делегати на клубове присъстваха в залата, което бе 78% от членовете и напълно достатъчно за легитимното провеждане на общото събрание.

Водещ на Конгреса бе Камен Костадинов. 73 жалби на изключените клубове от системата на БФС бяха разгледани от Комисия в състав Румен Вичков от Юнак (Шумен), Страхил Димчев от Олимпик (Тетевен), Велико Трифонов (Аксаково), Георги Еленков (Любимец 2018), Станимир Стойков (Червени войводи Сливен), Иван Паунов (Атлетик Куклен), Десислава Костова (Околчица Моравица), Вихър Данчев (Академик 1947 София), Румен Панайотов (Монтана).

От тези 73 жалби, 9 бяха върнати в системата, а останалите 64 останаха изключени след гласуване 248 "за", 69 "против" и 26 "въздържали". Всяко решение на Конгреса бе прието почти единодушно!

Ето кои 9 клуба бяха приети обратно:

Мрамор София, Спартак 1919 Плевен, Спортист 2006 Драговищица, Стамболово, Харманли 2004, Мътивир Ихтиман, Любимец Търнава, Церово и Ямбол 2015

"Уважаеми делегати, уважаеми гости и скъпи приятели. Искрено вярвам, че днес поставихме основите за една устойчива стратегия за бъдещето на българския футбол. Може и да се повтарям, но единственият начин българският футбол да прогресира, е да бъдем обединени. Демонстрирахме, че сме единни в нашата мисия. Още веднъж благодаря и Ви пожелавам успех, закривам 10-ия Конгрес на Българския футболен съюз", каза за финал президентът на централата Борислав Михайлов, преди да закрие официалното Общото събрание.

По-рано днес, делегатите на клубовете пристигнаха малко преди началото на Общото събрание. За да се регистрират за Конгреса се появиха изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев, президентът на Славия Венцеслав Стефанов, както и вицепрезидентът на БФС Михаил Касабов. Един от първите в хотела бе собственикът на Локомотив София Иван Василев. В залата присъства и треньорът на "лъвовете" Ясен Петров.

"Мнението на всички вас е фундаментално за развитието на футбола. Промените в нашия футбол се случват след пълното проучване на проблемите и взимане под внимание на мнението на всички заинтересовани страни. Подготвяната стратегия за следващия четиригодишен период е изготвена именно върху тази база и е реализирана от младите и мотивирани хора в екипа на БФС. Ще чуете всичко това в моя отчет за последния период, както и ще ви предложим за гласуване рамков бюджет за следващия четиригодишен период. Най-важно е, че сме заедно – футболното семейство на България отново показва, че е обединено в името на футбола", заяви Михайлов в уводното си слово.

На Общото събрание имаше и представители на ФИФА и УЕФА. Те обявиха, че двете организации следят притеснителните процеси около родната централа в последните месеци и призовават за обединение на футболната общественост и стабилно управление!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички