Президентът на БФС Борислав Михайлов отсече: Протестите са платени, аз съм избран редовно


Президентът на БФС Борислав Михайлов отсече: Протестите са платени, аз съм избран редовно
Снимка: LAP.bg

1721 0

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов даде пресконференция след края на 10-ия конгрес на родната Централа. В началото той бе запитан дали с оглед на това, че днес (20 май) е бил приет нов бюджет, е отпаднала напълно възможността да бъде отнет лиценза на БФС, за каквото намекна спортният министър Радостин Василев. Отговорът му следният:

"Това ли е най-важното според Вас? Започвате отзад-напред. Първо, бюджетът е стабилен и ако сте обърнали внимание, в него в графата "държава" и "общини" пише 0. Аз съм горд, че Футболният съюз е стабилен дори и без подкрепата на държавата. Бюджетът е приет за четири години и е между 19 млн. и 19 млн и 200 хиляди лева. Всички гарнитури са обезпечени. Всичко, което трябва да прави една федерация, го правим, и то при условия на криза, пандемия и война".

Относно протестите на феновете

"Днес имаше над 450 делегати, които не протестираха. Протестите са платени и вие знаете от кого. На тях не им е виновен БФС, това са излишни протести, разединение на футбола. Те идват от една група младежи, които на всяка цена искат да вземат властта. Тези хора в тази зала днес определят кой да е президент".

"Ние сме избрани за 4 години преди 6 месеца. Това, че дойдоха толкова много хора и то за редовен конгрес, който по принцип не е толкова интересен, за да се запознаят с бюджета и програмата, смятам, че нещата трябва да се успокоят и да изкараме един мандат, за да можем да работим в името на футбола, а не да сме само в отбранителна позиция, без да има защо", заяви Михайлов и добави:

"Покрай тези вписвания, отписвания в регистъра, станах почти юрист. Днешният конгрес отново легитимира мен като президент и това ръководство. 78% от имащите право на глас са тук и това ми дава увереност за бъдещата ми работа".

"Вие знаете по-добре от мен от кого са платени протестите. На последния конгрес всичко беше прозрачно и аз съм избран редовно. Хората от ФИФА и УЕФА броиха бюлетините заедно с хора от опозицията, такава демокрация няма никъде. Това, че два клуба оспорват решението.. Има си съд в България, ние се съобразяваме със законите, ще изчакаме решението на съда", обяви президентът на БФС.

За изключените клубове

"Всичко е разгледано. В бъдеще тези клубове могат да станат членове на футболния съюз, когато си оправят нещата, които не са редовни. Участието в такъв нелегитимен Конгрес е нарушение на устава. Не е само това провинение. Попитахме Конгресът дали изобщо да им разгледаме жалбите. Конгресът реши, че трябва да ги разгледаме, а след това взехме решение да бъдат изключени. Те може да направят и нови клубове. Много от тях дори не са били на предишния Конгрес. Те са участвали в първенства и турнири като временни клубове".

"Аз винаги съм знаел, че работя правилно. Аз не съм бил нервен, но когато видиш по този начин... след толкова критика, след толкова помия хвърлена срещу мен и Футболния съюз, хората идват и са убедени в това, което правят. Аз съм щастлив човек и съм спокоен", завърши хладнокръвно Борислав Михайлов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички