Димитър Бербатов призова: Да върнем неправомерно изключените 104 клуба!


Димитър Бербатов призова: Да върнем неправомерно изключените 104 клуба!
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1837 0

Кандидатът за президент на Българския Футболен Съюз Димитър Бербатов публикува обръщение към клубовете, които ще вземат участие в Конгреса на централата утре. Бившият национал ги призова да се обявят против изхвърлянето на 104-те клуба от надпреварите на БФС.

Пълен текст на изявлението на Бербатов:

"Уважаеми клубове,

Предстои конгрес на БФС, който ще разгледа въпроси, свързани с отчета на служебно управляващото ръководство БФС за предходния му мандат, както и бюджета на съюза за 2022 година. Участитето ви в този конгрес е важно както по отношение на основните точки в дневния ред на този конгрес, така и по отношение на това, че на него ще бъде поставен и дискутиран въпросът за напълно нелегитимното изключване на 104 клуба. Изключване, направено с решение на нелегитимно свикано заседание на Изпълнителния комитет на БФС, с неясни и напълно неотговарящи на истината аргументи.

По-важното в случая е, че тази неправда по отношение на вашите колеги - изключените футболни клубове, може да бъде поправена на този конгрес.

Вие, клубовете членове на БФС, представлявате футболния съюз и вие можете на този конгрес да се обявите против тази неправда и поредното погазване на Устава на БФС и закона. И дори да се абстрахираме от всичко изложено, наложените наказания са крайни и на вашите колеги не им беше дадена възможност да се защитят или, ако има определени нередности, не им бяха дадени срокове за отстраняването им. Така се прави във всяка демократична общост. Вместо това ръководещите служебно БФС подходиха към тях както се подхожда в тоталитарна България преди 35 години.

За целта всеки от клубовете, които са издигнали делегат, е важо да пристъства на конгреса и без страх и притеснение да гласува решително ЗА отмяна на наказанията на тези 104 клуба.

Жалбите на изключените клубове ще бъдат представени пред Комисията по жалбите на конгреса и докладът на тази комисия ще бъде подложен на гласуване.

Вариантите са два:

Комисията да предложи решението на Изпълнителния комитет за изключването на клубовете да остане в сила. Тогава трябва да се гласува ПРОТИВ.

Комисията да предложи решението на Изпълнителния комитет за изключването на клубовете да бъде отменено. Тогава трябва да се гласува ЗА.

Това е решителният момент, в който всеки клуб ще трябва да гласува наложените наказания да отпаднат. Необходимо е да покажете солидарност с репресираните ваши колеги и да им помогнете да се завърнат във футболния съюз.

Чрез демократично гласуване да поправите несправедливоста, която идва на базата на диктат от служебно действащото и вече извън мандата си ръководство на БФС.

Аматьорската футболна лига, направила предложението за изключването на клубовете, е употребена и е действала не в интерес на аматьорските клубове.

Ако жалбите на изключените клубове не бъдат разгледани от конгреса, това ще е поредното грубо нарушаване на Устава на федерацията и закона!

Тогава всеки клуб е в правото си да поиска думата на конгреса и да направи процедурно искане, да бъде гласувано изключените клубове да бъдат върнати!

Не забравяйте - вие сте БФС, а не онези, които ви употребяваха дълги години, както им е изгодно на тях“.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички