Кмет хвърли бомба, популярен роден клуб ще има нов собственик


Кмет хвърли бомба, популярен роден клуб ще има нов собственик
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4475 0

Миньор Перник ще има нов собственик. Новина обяви кметът на Перник Станислав Владимиров. Градоначалникът хвърли бомбата, афиширайки, че е намерил човек, който ще издържа отбора.

Досега „чуковете“ разчитаха главно на подкрепата на Общината. Местната власт обаче спря финансирането на клуба, а причината бяха изцепките на феновете по време на двубоя с Берое за Купата на България.

Собственикът е със сериозен бизнес. Издръжката на клуба ще бъде на ниво. Целите са много високи“, обяви пред zaPernik.com Владимиров.

Спрях финансирането на клуба с общински пари. Това е правилно решение. Многогодишна агония на клуба от пусто в празно. Намерих частен собственик, който ще издигне Миньор на друго – много по-високо ниво. Надявам се, че феновете ще подкрепят отбора и ще пазят собствеността му“, допълни градоначалникът.

Към момента името на бизнесмена се пази в тайна, но до дни ще стане ясно. Новият благодетел ще действа ударно и вече стяга мащабна селекция. Ще се преследва класиране в Първа лига още през тази година.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Смятан за голям талант на ЦСКА в отлична форма ще спасява Миньор във Втора лига

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички