BBC отписа Левски: Когато кажем български футбол, се сещаме за ЦСКА и Лудогорец


BBC отписа Левски: Когато кажем български футбол, се сещаме за ЦСКА и Лудогорец
Снимка: Ludogorets.com

3430 0

Една от най-престижните медии на Острова - "BBC", изготви специален материал, който е свързан с българския футбол. Основната му цел е Пирин (Благоевград), но преди това е направено твърдението, че когато се спомене български футбол, човек се сеща за ЦСКА и Лудогорец - като по този начин изобщо не е споменат вторият във временно класиране на Първа лига - Левски.

"Попитайте някого да помисли за български футболен клуб и имената, които ще дойдат на ум, са редовните участници в европейските турнири - ЦСКА и Лудогорец" - е въвеждащото изречение в целия материал. След това е споменато, че двата тима са спечелили 8 от последните 11 издания на първенството, но е коректно да се отбележи, че всъщност всички 8 споменати титли са на сметката на "орлите".

След това е въведен и Пирин (Благоевград) с думите - "първият отбор на бившия нападател на Манчестър Юнайтед и Тотнъм - Димитър Бербатов". Посочва се, че тимът иска да се изкачи в елита и след това да се превърне в конкурент на "червените" и разградчани, като са споменати и наставникът, както и новият основен спонсор.

Начело на благоевградчани е бившият национал на Северна Ирландия - Уорън Фийни, докато самият клуб бе закупен от фонда "Емирейтс Уелт". Посочено е още, че отборът е на 6-ото място във второто ниво на българския футбол, както е обърнато внимание и на треньорския щаб (освен треньора - техническия директор и помощникът на Фийни).

Междувременно, португалско издание съобщи 3-ма от чуждестранните играчи, с които ЦСКА ще се раздели.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички