278 дни по-късно за Иван Турицов: Същият замисъл, но с цената на всичко за ЦСКА - неуспешен (ВИДЕО)


278 дни по-късно за Иван Турицов: Същият замисъл, но с цената на всичко за ЦСКА - неуспешен (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4332 0

Точно 278! Това е бройката на дните между двете визити на ЦСКА 1948 на "Армията" през настоящата кампания, които бяха напът да се превърнат в две поражения. 

"Червените" обаче "измъкнаха кожата" втория път и си тръгнаха с точка от дома на ЦСКА, като по този начин спънаха жестоко възпитаниците на Саша Илич в борбата за титлата, а себе си приближиха до бараж за участие в квалификациите на Лига на конференциите. 

Всъщност не са малко и приликите между въпросните двубои, а завинаги акцентът ще остане върху едно от "най-червените" сърца в съблекалнята на ЦСКА - Иван Турицов. 

Плевенчанинът на 29-ти август даде началото на обрата, след като вкара от бялата точка, а впоследствие Брадли де Нойер наказа с умопомрачителен удар ЦСКА 1948 и донесе трите точки на ЦСКА след 2:1. 

Шампионският провал

В събота вечер Иван Турицов можеше да даде началото на приготовленията около празненствата на "армейците" по случай 32-рата титла, които щяха да стартират официално при успех над Левски в сряда, но дефанзивният бранител този път се провали. 

23-годишният носител на Купата на България с ЦСКА отново се нагърби с изпълнението на дузпата и опита да се справи и с втория страж на съперника Генадий Ганев по един и същ начин, както с Даниел Наумов.  

Той отново опита да прати кълбото в долния ляв ъгъл, но този път топката не се спря в мрежата на вратата пред гостуващия сектор, а премина около страничния стълб за съжаление на цяла "червена" България. 

Вратарите на ЦСКА 1948 срещу Турицов

През август националният страж дори не позна ъгъла, докато Ганев го стори, но по всяка вероятност нямаше да спре кълбото, ако опитът бе малко по-прецизен. 

На "Армията" обаче разочарованието остава върху целия отбор на ЦСКА заради плахата му игра, а упреци имаше и към Илич поради лицето на тима, докато запалянковците се обединиха зад Турицов и избягват обвиненията по негов адрес.

Всъщност националният състезател на България е сред най-честите изпълнители на дузпи за ЦСКА, а феновете не помнят негов пропуск. Това е само една от причините, поради които талантът получи тази възможност.

Вижте огромната подкрепа от феновете на ЦСКА към Турицов!

Припомнете си изпълнението на Турицов през август:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички