10 причини защо Димитър Бербатов трябва да стане президент на БФС


10 причини защо Димитър Бербатов трябва да стане президент на БФС
Снимка: Lap.bg

3423 0

Къде изненадващо, къде - не, моментът, в който Димитър Бербатов ще дойде "да ни оправи футбола", назря. Голямата звезда на българския футбол през новия век се кандидатира за президент на БФС за предстоящите избори. И показа, че решението му е дълбоко обмислено и не е плод на емоция. Разглеждаме 10 причини защо бившият нападател заслужава да стане шеф на българския футбол.

1. Бербатов има доста и силни контакти във футболните среди, защото е играл в Европа, на най-високо ниво. Че е уважаван от големи и важни личности във футбола се доказа на благотворителния мач, който организира с фондацията на Луиш Фиго преди 3 години.

2. Много важен плюс за бившия нападател е фактът, че името му е неопетнено от скандали в родната действителност, а авторитетът му, с малки изключения, е доста добър. Освен това е човек без политическа или бизнес зависимост.

3. Макар и млад, той има вече значителен управленски опит, при това начело на фондация. Нещо, което още повече подобрява имиджа му. Още повече че фондацията му се развива успешно и явно се ръководи добре, щом е просъществувала досега.

4. Бербатов е вървял постепенно към този пост - завършил е спортен мениджмънт в НСА. В момента практикува и като треньор, след като взе треньорски лиценз.

5. Благоевградчанинът разполага с екип от експерти, които също са с неопетнени имена. Освен това те, според думите му, са симбиоза от футболни хора и хора от бизнес управлението. Плюс за този екип е, че работят с Бербатов от дълъг период, повече от половин година.

6. При представянето на кандидатурата си той няколко пъти наблегна на думата "отговорност", което показва, че съзнава с какво се захваща. Малко вероятно е футболист, градил внимателно името си в чужбина дълги години, да се увлече и да допусне то да бъде опетнено със злоупотреби и/или скандали.

7. Бербатов показа, че има волята за вземането на силни решения, за заемането на решителни позиции. Той се отказа от националния отбор в разцвета на кариерата си и така и не промени това решение. Силна воля и смелост той показа и с напускането на любимия си отбор Манчестър Юнайтед, както и с отказа на Ювентус и Фиорентина. (Начинът, по който го направи не влиза в плюсовете му).

8. Фигура като Бербатов ще засили интереса към българския футбол. Ще подобри и имиджа на институция като БФС. Възможно е покрай името му да се появят известни инвестиции в този спорт.

9. Досегашното ръководство е тотално изчерпано, не доказа, че може да работи за развитие и високи резултати и няма почти никаква подкрепа от обществото. Последните събития с оттеглената оставка на президента на БФС са показателни.

10. Българският футбол се нуждае от хора с модерно мислене и от нова методика. Бербатов има богат опит, наблюдения върху това как се работи в различни шампионати, в различни отбори, от различни треньори. Бил е под ръководството на големи имена като Берти Фогтс, Мартин Йол, Клаудио Раниери и най-вече сър Алекс Фъргюсън. Със сигурност бившият нападател притежава модерното мислене и е готов да заложи на нова методика. А колко гласа очаква Венци Стефанов да получи Бербатов вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички