Изненада! Южноамериканци пожелаха Пирин Благоевград


Изненада! Южноамериканци пожелаха Пирин Благоевград
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

5784 0

Аржентинска компания проявява интерес към акциите на Пирин Благоевград. Дори чужденстранният инвеститор вече е провел първоначални разговори с представители на клуба, гласи информация на „Тема Спорт“.

Те са се срещнали и с и с кмета на града Илко Русев. Предстои да се изясни ще има ли положителна развръзка.

Всеки кандидат,  желаещ да се сдобие с главния пакет акции на орлетата ще трябва да изложи, а и да защити бизнесплан пред Общинския съвет.  Точно така собственик на Пирин преди време стана Пол Белогур.

Малко след старта на пролетния полусезон обаче бизнесменът се оттегли и предаде акциите си безвъзмездно на общината. От местната власт вече съобщиха, че не разполагат със средства да издържат клуб в родния футболен елит.

За да се закърпи финансовото положение бяха инициирани няколко среща с местни бизнесмени, които да протегнат ръка и да помогнат на Пирин да финишира без проблеми първенството. Най-важната крачка към получаването на лиценз за следващия сезон бе направена с изчистването на дълговете към НАП. Те бяха в размер на около 250 хиляди лева, но благоевградчани успяха да ги погасят.

Днес пък официално трябва да стане промяната в ръководството на клуба. Очаква се Агенцията по вписванията да узакони рокадите, предприети по настояване на кмета Илко Стоянов. Изпълнителен директор ще стане Кирил Стойков-Зози, който сменя Велислав Елезов. В борда на директорите влиза и Станко Йовчев – на мястото на подалия оставка Благой Грозданов. Управител на дружеството пък продължава да бъде Атанас Дафинов.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Официално: Легенда на българския баскетбол вече е изпълнителен директор в... Спартак Варна

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички