Здрава битка, блестящ Янко Георгиев и без победител между Ботев Враца и Пирин


Здрава битка, блестящ Янко Георгиев и без победител между Ботев Враца и Пирин
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2122 0

Ботев Враца и Пирин Благоевград не излъчиха победител в мач от 24-ия кръг на Първа лига помежду си. Двата тима предоставиха на феновете много битка и желание за победа, които обаче не съумяха да превърнат в голове, завършвайки при нулево равенство.

Така Ботев Враца добави точка в отдалечаването си от зоната на изпадащите, на чиято граница обаче се намира именно Пирин. Врачани заемат 11-ото място в класирането с актив от 23 точки, докато благоевградчани са 14-и, но със само 3 пункта по-малко.

Ботев Враца можеше да поведе в резултата още в първата минута от двубоя. Това опита за домакините Браян Переа, който в близост до границата на наказателното поле, отправи изстрел, но не съумя да уцели вратата.

Даниел Генов можеше да стори това, което Переа не съумя в 16-ата минута. Родният състезател се измъкна от противниковата отбрана, напредна и от подобна позиция шутира, но бе неутрализиран от Янко Георгиев.

Натискът от страна на врачани продължи. В 30-ата минута Переа засече хубаво центриране отдясно на съименника си Браян Мендоса. Той насочи топката с глава, но отново бе спрян от Георгиев.

Нов шанс пред Ботев се откри в 38-ата минута. Генов получи хубав пас от Клери Сербер. Той се озова в наказателното поле на гостите и опита да преодолее Георгиев, но коженото кълбо профуча покрай вратата.

3 минути преди края на първото полувреме взаимодействие между Момчил Цветанов и Чавдар Ивайлов, който получи възможност да шутира, можеше да се окаже ключово за домакините. И този път обаче футболист на Ботев не съумя да уцели рамките на вратата.

Минута по-късно Сербер внесе смут в пеналтерията на Пирин с хубаво центриране. Янко Георгиев увисна, давайки възможност на Переа да открие резултата, но в последния момент състезател на благоевградчани се намеси решително.

Вторите 45 минути започнаха, както приключиха първите - със сериозен натиск от врачани. 4 минути след подновяването на играта Генов за пореден път тества рефлекса на Георгиев, който отново беше безпогрешен. 

Нова, страхотна навременна проява на стража запази шансовете на Пирин да измъкне нещо от мача в 54-ата минута. Той съумя да се справи при игра 1 на 1 с Переа, който се омота във финтовете си.

В 64-ата минута Ботев Враца уцели и греда. Това направи Сербер, който добави след отразен удар на Генов, но вместо да реализира, нацели левия страничен стълб.

Най-чистото и едно от единствените положения за Пирин бе дело на Мартин Бачев в 85-ата минута. Красимир Костов обаче не допусна неточности и запази ремито.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички