Полетът на "орлетата" продължава! Разкъсваният от проблеми Пирин срази и Хебър в Първа лига


Полетът на "орлетата" продължава! Разкъсваният от проблеми Пирин срази и Хебър в Първа лига
Снимка: Velizar Eremiev - Chocho / LAP.bg

1212 0

Пирин Благоевград за пореден път изненада приятно феновете си, постигайки нов, страхотен резултат в Първа лига. 23-ият кръг на родния елит съпостави "орлетата" и Хебър, чиято криза се задълбочава все повече.

Благоевградчани постигнаха успех с 2:0 у дома. Това отдалечи тима на 3 точки от предпоследния, който е именно Хебър. Активът на "орлетата" набъбна до 19 пункта, а този на пазарджиклии остана с 16. Под тях е единствено Спартак Варна с 12 точки, но и мач по-малко.

Как протече двубоят?

Хебър започна началните минути на срещата по-убедително. В 5-ата минута гостите можеха да открият резултата. Арсенио Валпорт получи хубав пас от Георги Вълчев и стреля, но топката премина покрай страничната греда.

Пирин постепенно пое инициативата и започна все по-трайно да се установява в противниковото наказателно поле. "Орлетата" опитаха на няколко пъти скоростни атаки, които обаче бяха добре удържани от съперника

В 21-ата минута Петър Дебърлиев се намеси страхотно, за да опази мрежата си суха. Илкер Будинов предприе страхотен индивидуален рейд. Той напредна отдясно, нахлу в наказателното поле и стреля опасно, но ударът му бе отразен.

В 31-ата минута отново Дебърлиев отказа Пирин. Пак Будинов проби отдясно. След редица карамболи, на стрелкова позиция се оказа Кондраков. Той шутира прецизно, топката се отби в играч на Хебър и само хубавата намеса на стража запази паритета.

ГОООЛ! Именно Кондраков откри резултата за "орлетата" 20 минути след подновяването на играта. До попадението се стигна след изпълнение на корнер. Дебърлиев отново спаси първия изстрел след ъгловия удар, но на опразнената врата украинецът нямаше как да сгреши при добавката.

ГОООЛ! Само в рамките на 2 минути (69') Пирин удвои преднината си. Венцислав Бенгюзов отдясно центрира страхотно, доставяйки топката върху главата на Борис Тютюков, който не остави шансове на противниковия страж.

Секунди по-късно Венсан Марсел можеше да върне едно от попаденията за отбора си. Той бе на удобна позиция в наказателното поле да го направи, но не съумя да уцели вратата.

В 90-ата минута дойдоха нови главоболия за Владимир Манчев. Камен Хаджиев получи червен картон в самия край на мача поради безразсъдно влизане в краката на противников футболист.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички