Янчев призна, че загубата от ЦСКА е била трудна, Киров отсече: Най мразя такива загуби


Янчев призна, че загубата от ЦСКА е била трудна, Киров отсече: Най мразя такива загуби
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

7562 0

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев говори след победата с 3:1 над Берое. Младият наставник се върна и към поражението от ЦСКА, като призна, че винаги е трудно, след като е загубен даден двубой.

"Трудно е, когато загубиш дадена среща. Трябва да намериш сили и двойна мотивация. Да се отърсиш. Радващо е, че нашите футболисти успяха да го направят. В един футболен град, с много добър отбор и треньор" - започна той.

Впоследствие обърна внимание на статичните положения, които в крайна сметка доведоха до две от попаденията за тима му. Той призна и че отборът ще има да върши бая работа по време на паузата за националите.

"Винаги статичните положения са важен фактор в развитието на мача. В големите първенства обръщат много внимание, защото когато се срещнат два еднакво силни съперника, статичните положения са ключови. Работим в тази насока. Имаме сила във въздуха и я демонстрираме.

Имаме да свършим доста работа в паузата. Така че ще работим във физическо естество с наличните играчи. Имаме доста национали, които ще поемат в една или друга посока. Ще ги чакаме и тях живи и здрави. С останалата група ще работим" - сподели още Янчев.

Николай Киров изобщо не иска да говори за изпадане на Берое

Наставникът на Берое Николай Киров пък не бе никак доволен от загубата. Той открито призна, че "най-много се ядосва, когато отборът му губи такива срещи".

"Най-много се ядосвам, когато губим такива срещи. От нищото ни поведоха с 2:0. Отделихме две тренировки за статични положения. Като цяло в такъв двубой, са важни тези моменти. В атака не успяхме да отбележим достатъчно, но това са най-лошият тип двубой. Накрая останахме с 10 човека и рискувахме всичко. Допреди това мачът беше равностоен. Това е поредица от няколко мача, в които не сме надиграни, но губим, което не е добре. Имаме проблеми в завършващата фаза – вижда се" - сподели Киров.

За финал специалистът подчерта ясно, че изобщо не иска да се говори за изпадане. "Ако не сме уверени, че ще спасим Берое, как да го предадем на състезателите? Въобще не коментираме изпадане" - завърши Киров.

Вижте повече за това как ЦСКА 1948 се върна към победите, а Чочев към головете, в мач с червен картон срещу Берое (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички